Hopp til hovedinnhold

Tønsberg-duo med Ramm backup

Hypær’n og dets (KANONfoto: J Ramm)

Tønsberg-rapperne Gutta På Skauen har holdt det nede for hjembyen i hva som synes å være en evighet. I de gylne årene 2006-2007 lanserte Bård «dets» Halvorsen og Thomas «Hypær’n» Jørgensen et. al. samlerne Motstandsbevegelsen volum 1 og 2, som resulterte i diverse konserter, buzz på norske mixtapes og samarbeid med artister som A-Laget og Pumba.

Jørgen Ramm
Etter noen år med stillhet fra Gutta, er de tilbake med en frisk nysatsning. Hypær’n og dets har hooket opp med det norske producer-talentet Jørgen Ramm, som har jobbet med både norske og utenlandske storheter. Blant fedrelandets favoritter finner vi Lars Vaular og Jaa9 & Onkl P, fra det store utland kan Ramm skilte med produksjoner for blant annet Frank’n’Dank, Guilty Simpson og Dudley Perkins.

Nå som Ramm er tatt inn i varmen som fast produsent, DJ og «mentor», skal de sammen gi ut mixtapen Kjøregår på forsommeren. I den anledning kan 730 by på en ekslusiv forsmak I form av låta med samme navn. Kjøregår-tapen vil tematisk sett bygge på en throwback til hip-hopens yngre dager, så forvent en gjeng gladlåter i 80-tallets positive ånd.


Etter å ha tittet inn i krystallkula virker det plausibelt at du kommer til å høre catchphrasen «Kjøregår» rundt om i landet mens Gutta går inn i erobringsmodus. Jørgens kjendisbror og hele Norges komikerfavoritt Morten Ramm forklarte her forleden på Twitter:

Morten Ramm via Twitter


Om vi kan forvente oss en slik Springsteensk-hverdagspoesi på hele tapen vil tiden vise, i mellomtiden så går vel kjøret da..?

Update: Hip-hop connoisseur Didrik Solli Tangen approves

Didrik Solli Tangen approves via Twitter

Nyeste saker fra 730.no

Les mer