Hopp til hovedinnhold
ALEX HERRON LAGET TONES «KONTROVERSIELLE» VIDEO (MARIUS HAUGAN)

Tones videoregissør: – Seriøst folkens, skjerp dere!

ALEX HERRON LAGET TONES «KONTROVERSIELLE» VIDEO (MARIUS HAUGAN)

Ray Kay er ikke den eneste nordmannen som lager videoer for internasjonale, berømte artister. Alex Herron har i flere år pendlet mellom USA og Europa, og har fylt opp sin lange CV med oppdrag fra stjerner som amerikanske Ke$ha, britiske Alesha Dixon og Tinie Tempah, til norsk kjentfolk som Maria Mena og Aylar.
 
Mens Alex var på reisefot, samtidig som han gjorde seg klar til å filme Taio Cruz og Pitbull, slo han av en prat med 730 om videoen til Tone Damlis «Look Back». En snutt som denne uken ikke bare har engasjert medlemmer av den kulørte presse, men også forårsaket forarget og smørblid synsefest på Twitter og Facebook via mannen i gata. Jamfør en halv million YouTube-visninger på fem dager.

Alex, hva synes du om «oppstyret» rundt din Tone-video?


– Jeg skjønner ikke helt hvorfor det blir oppstyr av dette. Det overrasker meg at vi reagerer så jævlig på litt hud og «sexy» blikk. Seriøst, er sexy blikk noe å påpeke når det snakkes om en popartist? Tone er en popartist som er i konkurranse med artister fra utlandet. Sånn er det bare. Men er det greit for utenlandske artister og ikke henne? Det må være veldig frustrende. Tone er en vakker, sexy jente og det er ingen grunn til å ikke vise det. Jeg har sett et par linjer om «porno» og «glamourmodell», etc…. Seriøst folkens, skjerp dere! Alt trenger ikke å være merkelig, skruete og «kred» bare fordi det kommer fra Norge. Kred et forbanna tåpelig og oppbrukt ord.

Deres originale videoplan måtte kanselleres grunnet California-regn. Hva synes du selv om musikkvideoen dere laget istedet? Ble «Look Back» litt på kanten eller ei?

– Videoen ble helt okay innenfor de rammene vi hadde. Vi måtte snu kjapt og skyte noen annet enn planlagt, på veldig kort tid. Da ble fokuset enda mer på «bare» Tone og «performance», noe jeg synes hun bærer veldig godt. Vi ville selvfølgelig lage den opprinnelige videoen, som også var mer konseptuell, men noen ganger må vi jobbe med det vi har der og da. Og nei, jeg synes ikke at den er på kanten i det hele tatt. Hvis dette er på kanten så burde folk google en del andre artister og videoer. Inkludert et par av mine.

Hva var den originale planen for videoshooten i ørkenen?

– Planen var å lage en cinematisk roadtrip-video, der Tone er på en personlig reise til en mann som er i minnene hennes. Den var litt abstrakt, med myke bilder og mye feminitet. Kort fortalt handlet den om reisen inne i oss selv.

Skulle dette bli like sexy?

– Jeg er ikke helt sikker på om det er mulig å lage noe med Tone som ikke er sexy, og spesielt med de reaksjonene dette har fått. Så ja, den hadde blitt sexy, men filmet på en annen måte. Det hadde vært visuelt mykere. Å ta et nærbilde av Tone uten at det er sexy går vel ikke, tror jeg. Visuelt sett ser jeg ikke helt at hun skal ha på seg frakk, bukser, og kanskje en høyhalset genser som gode alternativer i en sommervideo.

Hvordan var det å filme og jobbe med Tone?

– Vi hadde snakket om å lage video en god stund, og jeg hadde noen klare meninger om hvordan det var, både visuelt og samarbeidsmessig. Begge deler stemte. Jeg synes Tone tar ting på strak arm, har ballene til å si nei hvis hun føler at det ikke stemmer og er kreativ på de rette stedene, og jeg tror de fleste som har jobbet med henne er enige i at det blir mye latter og moro. Tone har jo kjeften til en sjømann. Uff, nå håper jeg ikke at jeg fornærmet sjømenn!
 
Se også: Tone Damli: – Can I live? (- «Norske» speleregla, nei takk)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer