Hopp til hovedinnhold
BARBARA ORBISON OG TONE DAMLI AABERGE (GISLE G. STOKLAND/730)

– Tone kan bli stjerne i USA

Tone Damli Aaberge er ikke bare på forsider av blader og aviser, hun er også i toppen av salgslistene med sin nye hit «Butterflies».

Slikt blir lagt merke til, også utenfor Norge. Lyden av platina klinger bra i ørene til amerikanske bransjefolk, og denne uken satte en mektig representant seg på flyet til Oslo for å treffe 20-åringen og se hennes MGP-opptreden.

Tyskfødte Barbara Orbison, enke av legenden Roy Orbison og eier av selskapet Still Working Music, er en av personene bak Taylor Swift, USAs største popstjerne akkurat nå. Tenåringens plate Fearless er nummer 1 på Billboard 200, i sin niende uke. Utropstegn, utropstegn.

– Tones musikk vil definitivt kunne appellere til amerikanere, forteller Barbara da 730 treffer henne sammen med Tone på toppen av Grand.

– Jeg har spilt «Butterflies» for flere av mine låtskrivere og produsenter, veldig dyktige personer som har hatt mange førsteplasser i USA, og de var imponert over både låten og Tones stemme. De mente den definitivt er en hit. En nummer 1-hit. Dessuten har hun et utseende som vil bli lagt merke til.

Tone, som har tatt en liten pause fra MGP-stress, vet at det er mye som skal til for at noe slik skal skje, men smiler fra øre til øre. Nesten bokstavelig talt.

– Det er gøy å få slik feedback på musikken sin. Nå ble jeg glad, ler hun, og forteller at hun kjenner til flere av artistene og låtskriverne som Barbara jobber med.

– Jeg har Taylor Swifts nye album og jeg elsker det. Jeg liker den musikkstilen veldig godt.

Les også: Tone slo Jenny Skavlan.

Barbara Orbison minner om at nordmenn har gjort det bra i utlandet før, og at norsk musikk stadig får mer oppmerksomhet.
– Taylor er helt klart en unik artist, som lager veldig god musikk, men Tones «Butterflies» er også musikk mange vil kunne sette pris på utenfor Norge. Se for eksempel på… hva heter hun igjen? Den norske piken som debuterte for endel år siden… Lene?

– Lene Marlin, foreslår Tone.

– Ja, Lene Marlin. Hun liker jeg, og hun har gjorde det bra. Dessuten har verden i større grad begynt å forstå norsk musikk. David Eriksen er kjent i England og i USA, Stargate, som jeg også har jobbet med, har stor suksess, og nå har vi norske Ina (Wroldsen), som jobber med mine folk. Hun er en meget dyktig låtskriver. Så ja, nå er det veldig spennende med Tones musikk, ikke bare i Norge.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer