Hopp til hovedinnhold
(ECCENTRIC)

Tone Damli: – Can I live?

 (ECCENTRIC)

Musikkvideoen til Tone gjør angivelig ikke folk smartere, og selv om hun i snutten ikke er like lettkledd som verdens mest populære popstjerner, har sangeren et blikk som går langt over streken, etc. etc.


Til tross for at Sogndals-jenta denne uken bør humre hele veien til banken, er hun ifølge seg selv også irritert på balubaen.

– Å lage ein video som ikkje får oppmerksomhet, blir rett og slett som å kaste peng ut av vindauge. Eg kjemme fra Vestlandet, der gjer mi ikkje slikt, blogget 23-åringen før hun la seg i går kveld.

– Når ein leve av musikken sin leve ein nemlig delvis av oppmerksomhet. Det e eit valg eg har tatt og eit spel eg e med på. Det gjer meg verken naiv, billig eller dum.

– Problemet e at når eg skal konkurrere med (verdensstjerner som Rihanna, Beyonce eller Lady Gaga), så vil noken av mine medsøstre her heime at eg skal følge «norske» speleregla. Det blir som å sende RBK iført lakksko inn på bana mot Barcelona. Det funka dårlig.

Fortsetter nedenfor musikkvideoen som om ikke lenge runder en halv million visninger på én YouTube-side:


Tone synes det er teit hvis hun (liksom) ikke skal kunne velge å gjøre som hun selv vil uten at folk skal lage sint oppstyr i media.

– Ein reportar i NRK P3 meina at sexfokus er unødvendig viss artisten har ei god nok låt, men kå om artisten, altså meg, har lyst til å spele på sex? Kå om eg har lyst til å vise noken fleire sider av meg sjøl, ha det litt gøy, strekke strikken bittelitt- gi meg sjøl litt spelerom. For det ekje så forbanna kjekt å vere den andre vil, og ikkje den ein sjøl vil vere. Musikkbransjen trenge Susanne Sundfør, men den trenge óg Maria Mena, Marit Larsen, Bjørn Eidsvåg, Jarle Bernhoft, Amina Sewali og Hellbillies. Og meg. Eg meina det e plass til oss alle, og vi må gi kvarandre plass.
 
«Look Back» kom ut 23. januar – før videoen hadde premiere på YouTube – og tok kjapt førsteplass på iTunes. I skrivende stund er singelen #2 på salgslisten.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer