Hopp til hovedinnhold

– Tommy Tee har alltid rett, jævla møkkamann

Paperboys-sjefens nye album Happily Lost er under navnet Vinni And The Vagabonds, og vi fikk veteranen til å selv skrive noen linjer om det lekre innholdet:

«Room For Two» feat. Jarle Bernhoft

– Collabo med Norges «Prince of soul» Jarle Bernhoft. Beaten er snekra sammen av Sør Tomas med meget god hjelp av vidunderbarnet Tittan Folkvord som spiller gitar, bass og fele. Trond legger også noen gitarlicks her og der. Da Jarle fikk en høre en tidlig versjon følte han at det handla om å møte seg sjøl i døra og skreiv sine deler deretter. Jeg tok det til meg og skreiv (som alltid) noen reviderte vers og resultatet blei en ganske så koselig trall av to relativt nybakte fedre.

«In Transit» feat. Tshawe

– Fikk ideen da jeg satt i en flyplassbar på vei til å møte Tshawe i Sør-Afrika i 2006. Har brukt ganske så mye tid på flyplasser opp gjennom årene og har alltid vært fascinert det ingenmanns landet flyplasser er og hvordan det speiler verden vi lever i. Har aldri fått gjort noe med ideen før Tommy Tee plutselig slang en banger i fanget mitt og som flaksen ville ha det, svingte Tshawe innom studio rett etterpå. Tommy spilte egentlig opp beaten med tanke på «Nord vs Sør»-prosjektet (se den rå videoen), men jeg ba’n om å ikke spille den for de andre gutta og kom tilbake dagen etterpå og spilte den inn til mitt eget prosjekt. Tommy er kul. Sorry Joddski og Vaulis.

«Lovestory»

– Nok en Tommy-banger. Hadde egentlig lagt den fra meg fordi jeg ikke likte versene jeg hadde lagt, men Tommy maste så fælt at jeg måtte skrive dem om og jammen blei det fett gitt. Tommy har alltid rett han, jævla møkkamann. Den handler egentlig om musikk, men det er det ingen som får med seg siden det er så kryptisk, så nå er det fingerpule-låta istedet.

«Frontpage»

– En låt som egentlig skulle være på forrige paper skiva, men vi fikk den aldri ferdig så den blei liggende i skuffen. så etter å ha hørt på’n i fylla med Tomas begynte vi å mase på Pope om å få bruke’n. Han gikk selvfølgelig lei av oss som alle andre og voila, here it is.

«Let the Monkey Out» feat. Timbuktu  (Se videoen her!)

– Første collabo med Timbuk etter at vi har prat om det i jævla mange år. Spilt inn på en dritfet session i fjor. Konseptet kom fra Timbuk, og siden vi begge er festglade mongiser skreiv den seg sjøl ganske så kjapt. More time to drink.

«Best of You» feat. Noora Noor

– Klassisk rappe/synge-låt fra to gamle menn og en fantastisk souldronning. En ettertenksom låt som skreik etter Noora med en gang jeg hørte beaten. Det første verset handler om en av mine beste kompiser som er en av verdens mest positive folk til tross for all mulig dritt som har skjedd. Han er min store helt og gjør meg enda mere pissed på alle (meg selv inkludert) som går å bitcher hele tida sjøl alt egentlig er helt fint. Vi har det alltfor godt. Det andre verset er inspirert av begravelser.

«Phoenix»

– Skulle egentlig ikke vært med i det hele tatt, men ble laget 2-3 dager før skiva ble sendt i trykken fordi en av de andre låtene som skulle være med ikke ble ferdig. Kanskje litt snodig å lage en ny låt istedenfor å gjøre ferdig en annen, men sånn ble det nå. Den handler om å gjenskape seg selv og er en av veldig få låter jeg har skrevet som tar utgangspunkt i en tredjeperson og ikke meg sjøl… Shit, snakk om å være selvsentrert.

«Man vs. Machine»

– Tror det tok seks måneder fra jeg fikk beaten til jeg klarte å skrive noe fordi den var så feit. tok så lang tid at Jesse Jones prøvde å bøffe beaten, men nok en gang hadde Tommy ryggen min. My man! Det var også tenkt at Yosef (fra Madcon) skulle legge et vers på’n, men han hadde sikkert drept meg så jeg satt ned foten. Sorry, dawg…

«Sanctuary»

– En låt til kona som lar meg fly rundt og leve guttedrømmen mens hun tar vare på livet mitt og rydder opp rotet mitt. Sola skinner på dritt en gang i blant, hehe…

«Happily Lost» feat. Thom Hell

– Den obligatoriske reflektere-balladen med smørkongen Thom Hell. Shit, så digg å ikke vite en dritt.

Last ned albumet: iTunes Platekompaniet

Vinni & The Vagabonds spiller på Garage i Bergen fredag 8. oktober og på Blå i Oslo lørdag 9. oktober.

Senkveld-boost:


Omslagene er laget av Esra Røise:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer