Hopp til hovedinnhold
Ikke lov å ikke kose seg på hytta (Skjermbilde)

Tommy Tee er i toppform med Yosef Wolde-Mariam, Lars Vaular og Jonas Benyoub 🔥

Tommy Tee varmer opp til albumslipp med tre unge legender.

(Intervjuet ble gjort før drapet på Einar.)

Etter flere tiår på toppen har Tommy Tee ingen planer om å gi seg med det første. Han er i toppform, og slipper sitt tiende Tee-ende album Overskudd i slutten av november.

Første singel ut er «Toppform» som gjestes av Ellingsrud-prinsen Jonas Benyoub, Yosef Wolde-Mariam fra Madcon og Bergens store sønn Lars Vaular. Aka tre av landets beste rappere – og tre av favorittene til Tommy Tee.

Glem at det straks er vinter.

Se premiere på musikkvideoen til «Toppform»:

Regien er ved Noah X.

Hey, Tommy Tee! Hvordan har du det?

– Hei! Takk, har det ganske bra for tiden #toppform

Hva betyr toppform for deg? 

– Toppform kan bety så mangt, men det er vel generelt en følelse av at man musikalsk er i stand til å levere «up to par». Tittelen på låta kom da jeg spilte den for Mae for første gang. Hans umiddelbare kommentar var «Toppform» – som i at artistene på låta holder skyhøyt nivå og oser av #overskudd

Skjønner!

Kan du fortelle litt om hvordan låten ble til? 

– Dette var en låt jeg startet på med Yosef sommeren 2019. Noen uker senere var Benyoub innom studio og hørte Yosef sin del og da gikk det ikke mange minuttene før hans vers var på plass. Et par måneder senere var Vaular innom og skulle legge på en annen låt med Jonas, og litt utpå kvelden (etter 3 låter) kastet jeg denne på han og han var heller ikke vanskelig å be. Makan til gjeng!

Hvilke kvaliteter ved Yosef, Lars og Jonas setter du pris på?

– Bortsett fra at de alle er kjernekarer som jeg har kjent en god stund, så har de tydelig sine egne stiler og seff skills som er helt i toppen av det som finnes i Norge. Og andre steder for den saks skyld. Og alle har en herlig arbeidsmoral og humør som gjør sessions til en fryd. Shablo er den neste stjerna!

Oscar Blesson og Jonas «Shablo» Benyoub under innspillingen av videoen til «Er du dum?» (For en låt!, red.anm.) (Emma Sukalic)

Enig! Har du en favorittlinje fra «Toppform»? 

– «Ruller opp god kif i en stor spliff. Kall det gjerne narkotisk hvis du må være så jævlig kategorisk.» Herlig humor ispedd alvor. Og Jonas som sier han er «..oppi Tee som om jeg er født her – Engen gir meg vann som om jeg er døpt her». Og så elsker jeg at Yosef nevner K’Naan.

Musikkvideoen har gode vibber, var det like kos irl? Skjedde det noe gøyalt under innspillingen? 

– Det var minst like kos i virkeligheten. Ekstra gøy var det at fatter stakk innom – sjekk videoen. Vi fikk med det meste på tape, stor shoutout til Noah X som filmet og klippet. 

Coverbildet er beinhardt. Hva er det du ønsker å formidle? 

– En viss selvironi er å skimte, men håper å vise at man kan føle seg i toppform selvom man ikke nødvendigvis ser slik ut. Tror endel kan kjenne seg igjen i det;-)

Snart kommer også ditt Tee-ende album. Hva kan du fortelle oss om Overskudd

– Definitivt!! Dette er et produsent-album hvor jeg har med en forrykende liste med herlige gjester. Ingen av låtene er laget spesielt for denne skiva, men samlet sammen av låter på harddisken som rett og slett var for gode til å ikke komme ut.

– Samtidig vil jeg sette lys på resirkulering og at alt det som er nytt ikke nødvendigvis er best. Kunne kjapt blitt et dobbeltalbum det der, men liker ikke for lange album så måtte begrense meg litt.

Har du noen tips til folk som har manko på overskudd i livet? 

– Jeg kan anbefale pusteøvelser og kalde dusjer om morra’n. 

Du er rå på å plukke opp nye talenter. Hvem har du troen på i tiden fremover? 

– Takk! Det er mange gode som kommer opp nå. Siyabång og UNDERGRUNN er noen av mine favoritter. 

Hvem eller hva hører du mest på om dagen? 

– Bortsett fra #overskudd har det blitt mye Tyler, the Creator de siste månedene. Og folk som Guapdad 4000, 42 Dugg, Skillibeng og Griselda-gjengen.

Les også: Guapdad 4000 og Russ slåss backstage på festival – se video

Hva er du mest stolt av å oppnådd eller opplevd hittil i karrieren? 

– Et ganske så umulig spørsmål å svare på egentlig, etter noen tiår i musikkens tjeneste. Men perioden 1995 til 2001 i D&D Studios – et legendarisk New York-studio – var den tiden jeg nok lærte aller mest av produksjon og miksing.

– Inspirasjonsmessig har det dog bare gått stødig oppover de siste årene og det er jeg veldig takknemmlig for. 

Se også: Topp 11 nye norske låter som kom i natt

Nyeste saker fra 730.no

Les mer