Hopp til hovedinnhold
Spider-Man Tom Holland Zendaya
Tom Holland og Zendaya på premieren til Spider-Man: Far From Home (Kevin Winter/Getty)

Tom Holland alias Spider-Man kommenterer bruddet med Marvel

Fremtiden til Spider-Man går ikke etter planen

Sony Pictures har filmrettighetene til superhelten, og denne uken røpet Marvel-eieren Disney at de har lagt seg ut med Sony grunnet pengekrangel.

Tom Holland spiller Peter Parker alias Spider-Man i fem filmer. (Captain America: Civil War, Spider-Man: Homecoming, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame, Spider-Man: Far From Home.)

Han forteller PEOPLE at det har vært fem fenomenale år.

– Jeg har hatt den beste tiden i livet mitt. Hvem vet hva fremtiden vil bringe. Men alt jeg vet er jeg kommer til å fortsette å spille Spider-Man og ha den beste tiden i livet. Det kommer til å bli gøy uansett hvordan vi gjør det, sier den 23 år gamle London-gutten positivt og diplomatisk.

Tom Holland og hans Spider-Man får ikke lenger henge med resten av Marvel (Marvel/Sony)

Under lørdagens event til Disney-fanklubben D23, takket Tom publikummet.

– Det har vært en vanvittig uke, men jeg vil at dere skal vite at jeg er takknemlig fra bunnen av hjertet og jeg elsker dere 3000.

(Den nå snart ikoniske «I love you 3000»-linjen fra Avengers: Endgame er lånt av barna til Robert Downey Jr., som pleier å si det til ham.)

Marvel-sjefen Kevin Feige har siden 2000 produsert 40 Marvel-filmer, noe som gjør ham til en av de mest suksessrike Hollywood-produsentene i historien.

Filmene hans har spilt inn nesten 27 milliarder dollar (en gang til: 27 milliarder dollar) og han vant Oscar for Ryan Coogler-regisserte Black Panther. Noe ingen superheltfilmer har gjort tidligere.

Spider-Man: Far From Home er Sony Pictures’ mest innbringende film noensinne (Marvel/Sony)

Men 46-åringen får nå ikke lenger være med å produsere Spider-Man-filmer.

– Det var aldri meningen at dette skulle vare evig. Vi visste at tiden var begrenset. Vi fortalte historien vi ønsket å fortelle og vi kommer alltid til å være takknemlig for det, sier Kevin.

Disney-sjef Alan Horn endte Spider-Man-partnerskapet med Sony-sjef Tom Rothman denne uken grunnet uenigheter om finansieringen av filmene.

Marvel-sjef Kevin Feige, Sony Pictures-sjef Tom Rothman, Disney-sjef Alan Horn (Marvel, Sony, Disney)

Sony eier som sagt filmrettighetene for Spidey. Sony har dog latt Kevin Feige produsere filmene, mens Disney har latt edderkoppmannen få bli med i Marvel Cinematic Universe.

I sommer dro Spider-Man: Far From Home inn 1,11 milliar dollar på kino, som gjør den til Sony Pictures’ mest innbringende film noensinne. (Den forrige rekorden deres tilhørte James Bond-filmen Skyfall fra 2012.)

Marvel-eieren Disney ønsket en ny deal for å sikre seg bedre økonomisk, men fikk nei fra Sony.

Nå vil Disney derfor ikke tillate Spider-Man å være med i kommende Marvel-filmer. De vil heller ikke la Marvel-karakterer være med i kommende Spider-Man-filmer.

– Vi er skuffet, men respekterer Disneys avgjørelse, sier Sony Pictures i en pressemelding.

Internettet koker av kommentarer fra folk som kaller krangelen barnslig og som mener skilsmissen mellom Spider-Man og Marvel går mest utover fansen som har vært med å bygge selskapene deres.

Se også: Netflix har sluppet første trailer for Breaking Bad-filmen

Les mer