Hopp til hovedinnhold
VENOM ER LIKE STØGG SOM ANMELDESENE. SORRY TOM HARDY (UNITED INTERNATIONAL PICTURES/MARVEL/COLUMBIA/SONY)
VENOM ER LIKE STØGG SOM ANMELDESENE. SORRY TOM HARDY (UNITED INTERNATIONAL PICTURES/MARVEL/COLUMBIA/SONY)

Tom Hardy og Venom får svi: – Filmen er forgiftet med kjedsomhet

Tom Hardy x Marvel får hard medfart.

Hvis du husker Spider-Man 3, så vil du kanskje erindre Venom, spilt av Topher Grace.

(Hvis ikke, se her.)

Etter årevis på arbeidsbordet (først skrevet i 1997 med svenske Dolph Lundgren i hovedrollen), har den diffuse superskurken altså fått sin egen film med Tom Hardy; godsnuten blant annet kjent som Batmans nemesis Bane og landeveiens kriger Mad Max.

Regissør er Ruben Fleischer; hvis forrige film var 2013-floppen Gangster Squad med Ryan Gosling.

Britiske Tom spiller den amerikanske journalisten Eddie Brock, kjent for å felle tvilsomme politikere og direktører på sitt TV-talkshow.

Etter å ha snoket i laptop-en til sin advokatkjæreste (Michelle Williams), finner han ut at selskapet Life Foundation utfører livsfarlige eksperimenter på mennesker.

Når Eddie oppsøker sjefen (Riz Ahmed) med kameramann på slep, går journalisten hardt løs. Så hardt at han mister jobben. Samt kjæresten, som ikke liker datasnokere.

Som om ikke livet har blitt snudd nok på hodet, blir Eddie deretter infisert av en hissig symbiote fra Life Foundations lab – og boom! – Venom flytter inn i kroppen hans.

Artig historie? Jada, men de fleste er enig i at de ikke får det til å funke på lerretet.

The Hollywood Reporter går for ren slakt og mener resultatet «ser ut som en imitator, en wanna-be, ikke ekte vare», mens The Guardian gir én av fem stjerner og mener regien er så «uinspirert» at filmen har blitt «forgiftet med kjedsomhet».

– Regissert med monoton, gledesløs kompetanse av Ruben Fleischer, legger Los Angeles Times til.

– Selvfølgelig blir Eddie og Venom en buddy-komedie-duo, skriver avisen, som føler den mjuke PG-13-aldersgrensen (12 år i Norge) hindrer historien å bli mørk nok.

– Den seneste filmen fra Marvel-samlebåndet er en katastrofe på alle nivåer, fra opphakket manus til grufullt skuespill. Som så mange superheltfilmer i det siste; Venom fokuserer på barnslig humor istedenfor hjerte eller action, skriver New York Post, som også nøyer seg med én stjerne.

Enda en én-stjernes anmeldelse blir det fra ringreven Peter Travers – men det føles som han mener null stjerner.
Rolling Stone-anmelderen kaller Marvel-filmen en «unmarvelous» affære med overkvalifiserte skuespillere i et «klovne-show for barn».

– Dette året ga oss den beste og mest fantasifulle Marvel-filmen via Black Panther. Nå har vi den verste.
(Apropos blockbusteren fra Afrika; Den svenske 34-åringen Ludwig Göransson, som laget musikken til Black Panther, er også komponisten til Venom.)

Tom Hardy har fortalt at en tidlig versjon av filmen hadde ekstra 40 minutter, og at flere av hans favorittscener ble fjernet.

Kanskje det dukker opp en director’s cut.

Venom har premiere på fredag.

730.no anmelder: Leverer Norges første dansefilm Battle?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer