To forskjellige filmer har fått felles oppfølger

15. jan 2019 kl. 00:00
KLASSIKER OG NYKLASSIKER-ISH (TOUCHSTONE/BUENA VISTA, UNIVERSAL PICTURES)
KLASSIKER OG NYKLASSIKER-ISH (TOUCHSTONE/BUENA VISTA, UNIVERSAL PICTURES)
Den alternative superhelt-thrilleren Unbreakable er av mange sett på som en av de beste filmene til M. Night Shyamalan. (Kanskje med The Sixth Sense øverst.)

I 2011 kåret Time den til en av de 10 beste superheltfilmene noensinne, mens Quentin Tarantino putter den på sin liste med topp 20 filmer utgitt etter 1992.

Regissøren traff igjen spikeren på hodet i 2016 med Split, om en mann med 23 personligheter. Thrilleren er M. Nights første til å trone kinotoppen i Nord-Amerika i tre uker på rad siden The Sixth Sense.

Bruce Willis spiller David Dunn i både Unbreakable og Split, men i sistnevnte er han ukreditert; kun med i én scene.
MESTERMØTET ANNO 2019 (UNIVERSAL/DISNEY) 

Nå teamer karakterene til Bruce, Samuel L. Jackson (alias Mr. Glass) og splittet personlighet-mesteren James McAvoy opp i en felles oppfølger; Glass.

Casey Cooke, som blir kidnappet i Split, er også tilbake via Anya Taylor-Joy.

Vi blir dessuten velsignet med Sarah Paulson, som har vunnet Golden Globe- og Emmy-priser for American Horror StoryThe People v. O. J. Simpson og Studio 60 on the Sunset Strip.
Norges- og USA-premieren er satt til 18. januar.
M. Night Shyamalan har produsert, regissert og skrevet Glass, og basert på denne saftige smakesnutten, kan det virke som om den uforutsigbare filmskaperen har fått på magisk sopp underveis:
Se også: Christian Bale gikk opp 20 kg for sin nye rolle –  og traileren oser Oscar