Hopp til hovedinnhold
Nye norske sanger: Det er ok å si at man ikke har det ok, synger Maria Mena (Instagram/mariamena_official)
Nye norske sanger: Det er ok å si at man ikke har det ok, synger Maria Mena (Instagram/mariamena_official)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Gode norske sanger og god helg.

Koronaviruset er fælt, men rona får de monotone dagene til å gå fort? Eller kanskje ikke.

Uansett hva du føler, bør musikk kunne hjelpe.

Her er noen norske sanger håndplukket av 730.no fra nattens mange slipp.

Hygg deg!

(Dessuten: Bruk noen minutter i helgen til å ringe noen som du ikke har snakket med på lenge.)

Maria Mena «Not OK»

Hvis du synes Rihanna bruker lang tid: Det er snart fem år siden denne ringreven slapp ny musikk. Men comebacket ble knallbra. Den lekre låten er en hyllest til de sterke kvinnene i Marias liv, samt en påminnelse om at det er viktig å si ifra når man ikke har det bra. Facts! <333 Produsent er Olav Tronsmoen.

 

Amara «Sjelevenn»

Oslos nye stjerne er ute med mixtape med en blanding av uutgitte låter fra 2017 og nyere sanger frem til i dag. Stikkordene er venner, familie, kjærlighet og relasjoner – og ikke minst håp For fremtiden. Noe som brått føles ekstra viktig i dag. Amara forteller: «Tematikken gjenspeiler mine egne opplevelser og erfaringer med kjærlighet, og det å leve livet i vår tid. Vi er inne i en krevende periode hvor samhold og kjærlighet er viktigere enn noen gang, men uten fysisk kontakt. Derfor håper jeg at mitt nyeste prosjekt For fremtiden kan gi nettopp dette; kjærlighet på en ikke-fysisk måte.»

 

SKAAR «Quiet»

Hilde er ikke stille – og godt er det. 21-åringen fra Stord disker nå opp med mer feelgood via sin svenske favorittduo MADFUN alias Fanny og Madelene som produsenter.

 

Isah «LUV MEG»

Godsnuten fra Stavanger slapp nylig «Zelda», men ligger jaggu ikke på latsiden under koronakrisen. Den musikalske regien på denne nye singelen er ved vidundergutten Axxe og Marcel Basima.

 

Crazy Cousinz feat. Julie Bergan «Outline»

Hele Norges Julie med sine gale, britiske fettere har blitt et smørblidt vår-anthem! Nå får Skien-jenta nye fans i U.K.

 

Erik og Kriss med Adrian Sellevoll «Sånn som vi gjør det»

Bergen x Bærum! Den fortsatt (ganske) unge veteranduoen er ute med Fasade del 2 hvor de også har med Oral Bee og AVGVSTVS. Kriss på beaten.

 

Sondre Lerche «Why Would I Let You Go»

Ja, hva skal man si? Denne vakre låten til Sondre passet bra å slippe nå. På flere måter. Den Los Angeles-baserte bergenseren tar seg god tid – mer enn 6 minutter – men lyttingen er verdt hvert sekund. Produsert av Matias Tellez.

 

Madden feat. RØRY «Move On»

Følelsen av å komme seg videre er det mange som jakter på nå. Madden – alias Marius Njølstad fra Oslo – vet. Og det gjør definitivt hans venn Roxanne Emery alias RØRY, som kjenner ekstra godt på dette under karantenen, hvor hun jobber med å holde seg edru. Noe hun nå har gjort i 18 måneder. Sangeren postet denne beskjeden til folk som sliter.

 

KingSkurkOne med Moggger «Full ryggsekk»

Skurken med 612-stjernen. Øm ballade – som egentlig er hard 😤

 

Virkelig «Identitetsløse menn»

Bodø-trioen belyser temaet gutter som sklir ut sosialt og inn i mørke kroker. – Hva er det som gjør at flere og flere unge menn faller utenfor og blir samfunnstapere?, spør vokalist Tobias Aamodt, som lurer på hvorfor og hvordan de ofte er så sinte. Du får ikke svaret, men noen tanker – og en stilig sang.

Flere ferske norske sanger her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer