Hopp til hovedinnhold
ALBUM- OG SINGELCOVER (EMI)

Tinie Tempah til 730: – Jeg er frisky!

Mitt første telefonintervju noensinne ble med Tinie Tempah. Den 21 år gamle London-gutten er ennå ikke så kjent i Norge, men jeg er stor fan av britisk musikk og vet godt hvem han er. I England er han en stjerne. (Da jeg fortalte søstrene mine at jeg skulle snakke med ham, ble det skriking.) Jeg var kjempenervøs rett før jeg fikk Tinie på tråden, men det viste seg at han selvfølgelig var superkul. Før vi startet intervjuet ble det litt chit-chat om at vi begge har nigeriansk familie, og resten av praten ble enkel.

Hvorfor kaller du deg selv Tinie Tempah, er det fordi du har en tiny temper?

– Haha! Nei, da jeg gikk i 8. klasse ville jeg kalle meg noe sykt kult som hadde et oksymoron, men som var og hørtes uvanlig ut. Det ble Tinie Tempah.

Du startet med musikk da du var 14 år. Hva inspirerte deg?

– Jeg ble veldig inspirert av Darren Weir alias Skat D fra So Solid Crew. Da jeg så musikkvideoen til deres «21 Seconds» (i 2000) ble alt forandret. Jeg visste hva jeg ville gjøre med livet mitt der og da. Etter det begynte jeg å skrive låter, lage mixtapes, gjøre konserter og prøve å få kontakter.

Hva med Dizzee Rascal, har han også inspirert deg?

– Ja, selvsagt. Samtidig som jeg hørte «21 Seconds», som var litt av den kommersielle undergrunnsmusikken, begynte jeg å undersøke og lete etter ny musikk. Jeg hørte mye på undergrunnsmusikk og undergrunnsradio, det var slik jeg oppdaget Dizzee og det forandret også livet mitt. Hans musikk inspirerer meg fortstatt.

Har du en Dizzee-favorittlåt?

– Wow… For å være helt ærlig så kan jeg ikke velge, det er så mange jeg elsker.

Har din nigerianske bakgrunn inspirert musikken din?

– Ja. Det har gjort meg mer oppmerksom på menneskene som skal høre på musikken min. At musikken min tiltrekker alle slags mennesker over hele verden, at folk utenfor London, utenfor England kommer til å høre musikken min.

Hva betyr «Frisky»?

(Nå ler han ganske mye.) – Hahahaha! «Frisky» betyr jo det som det står i ordboken. (Energifull, oppspilt.) For meg betyr frisky at man går ut på byen og møter en jente og… Og har det gøy.

På hitsingelen «Written in the Stars» synger du om en vanskelig barndom. Handler den om deg?

– Den visuelle delen i musikkvideoen (se den nedenfor) handler ikke om meg. Sangen handler om at mange har det vanskelig. At alle mennesker går igjennom vanskeligheter i løpet av livet. Jeg vil fortelle folk at jeg måtte jobbe hardt for å komme ditt jeg er nå, det skjedde ikke over natten. Jeg fikk ikke øyeblikkelig berømmelse. Jeg har med et par slike litt dypere låter på albumet. (Disc-Overy 4. oktober.)

På «Pass Out» sier du «Heidi and Audrina eat your heart out»! Har dThe Hills-jentene (Heidi Montag og Audrina Patridge) kommentert dette?

– Ja, det har de faktisk, og jeg skulle egentlig treffe dem på en fest i London, eventuelt battle dem, men så endte jeg istedet opp på Ibiza.

Hvordan synes du britisk musikk gjør det internasjonalt?

– Jeg synes britisk musikk definitivt gjør det bra på en global basis. Nå har vi jo YouTube og iTunes, så det er lett å få med seg hva som skjer i andre land. Men britisk musikk har en stor betydning for resten av verden, og det synes jeg er veldig kult og bra.

Har du noen gang vært i Norge?

– Nei, det har jeg ikke, men jeg har definitivt veldig lyst. Jeg har vært i Danmark, Sverige og Finland, så Norge er det neste landet på den skandinaviske listen.
Fortsetter nedenfor.

Har du kjæreste?

– Håhåhå… Jeg elsker måten du spurte meg… Rett til poenget… Nei, jeg har ikke kjæreste.

Hvordan er din drømmejente?

– For å være helt ærlig så liker jeg selvsikre, morsomme, sterke og stolte jenter som tar vare på utseende sitt og som vet hvordan man kler og oppfører seg. Jeg er veldig tiltrukket av sterke kvinner ettersom moren min, søstrene og tantene mine alle er sterke kvinner.

Vil moren din at du skal date en god nigeriansk jente?

– Ja, moren min hadde elsket det. Jeg sier ikke at jeg ikke hadde datet en nigeriansk jente, jeg liker alle jenter. Som sagt er jeg jo frisky, haha!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer