Hopp til hovedinnhold
En velkjent logo for mange (Igor Golovniov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Tinder teamer opp med NO MORE og deler 13 tips til trygg dating

Vil spre kunnskap om trygg og sunn dating.

Visste du at 20 % av nordmenn i alderen 18-29 år er bekymret for å bli diskriminert, trakassert eller verbalt mishandlet når de dater på nettet? Eller at 26 % i samme aldersgruppe er redde for sin fysiske sikkerhet?

Det viser en undersøkelse Kantar har gjennomført på vegne av Tinder.

På bakgrunn av dette teamer datingappen, sammen med moderselskapet Match Group, opp med NO MORE og lanserer «Guide til trygg dating».

NO MORE er en global ideell organisasjon som jobber for å stoppe seksuelt misbruk og vold i nære relasjoner. Det ønsker de å gjøre ved å øke bevissthet, inspirere til handling og bidra til kulturskifte.

Se også: Norsk politi: – De tror seksuelle overgrep er en del av oppveksten

Ifølge undersøkelsen til Kantar svarer 38 % av nordmenn at de vil informere bekjente om hvor de drar på Tinder-date.

Men ut ifra den samme undersøkelsen ser det også ut til at 5 % av unge norske single ikke tar hensyn til sikkerhetstiltak før de møter noen.

The Tinder Swindler Netflix global Cecilie Fjellhøy Simon Leviev
Netflix-dokumentaren Tinder-svindleren er jo et eksempel på at det kan være greit å ta noen forhåndsregler når det gjelder dating på nett (Privat, David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Netflix)

Se også: Simon Leviev konfronteres av norske Cecilie Fjellhøy


Fra og med i dag vil Tinder gjøre noe med dette.

Tar du en titt på profilen din vil du se flere tips når du blar gjennom potensielle matcher. Disse 13 tipsene kommer altså fra «Guide til trygg dating».

– Guiden er utviklet for å hjelpe de som dater, både online og i virkeligheten. Fra å sende den første meldingen til hva man bør tenke på når man møtes personlig. Det er viktig å ha sikkerhet i tankene når man går fra appen til en fysisk setting. Det handler også om å etablere og respektere grenser. Vi ønsker å påminne alle som dater om viktigheten av å aldri føle seg tvunget til å opptre på en måte som gjør dem ubekvemme, sier Senior Vice-President of Product Integrity i Tinder – Rory Kozoll.

Guiden deles inn i to deler og inneholder til sammen 13 gode tips.

Første del inneholder tips om hva man bør tenke på inne på selve datingappen, mens den andre delen inneholder tips til dating irl.


Se også: Ny app fra skaperen av Tinder


(Tinder/Match Group)

Den første delen inkluderer blant annet råd som at det er lurt å bli kjent med hva man selv ønsker og vil. I tillegg til å kjenne sine egne verdier. Videre får man tips om å sette grenser, å vise respekt, hva man bør og ikke bør dele, å identifisere røde flagg og når det er greit å snakke om sex.

Visste du at undersøkelser viser at mange mister lysten hvis det blir snakk om sex for tidlig?

Vel, nå vet du det.

Guiden inkluderer også tips om hvordan man kan ta farvel på en god måte dersom kjemien ikke er der. For la oss være ærlige – ingen liker å bli ghostet.

Del to inkluderer altså tips om hva man bør ta hensyn til før man møtes irl.

Det rådes blant annet om at man blir ordentlig kjent før man faktisk treffes. Det er også en god idé å gjøre flere enn deg og din utkårede oppmerksomme på hvor og når daten finner sted. I tillegg rådes det til at det første møtet foregår ute blant folk.

Guiden minner også på at du har styringen hele tiden. Den presiserer at man aldri bør føle press om å gjøre noe man ikke vil, og det skader heller ikke å være åpen med daten sin om dette. Dersom man er ærlig med intensjonene sine finner man for eksempel raskt ut om man er enige eller ikke. God kommunikasjon er altså nøkkelen.

Det gjelder for øvrig også samtykke. Ikke anta, spør alltid.

Undersøkelsen til Kantar Media i Norge på vegne av Tinder er utført gjennom et nettbasert panel i perioden 6. til 13. september 2023. Totalt deltok 1091 nordmenn i alderen 18-79 år.

Se også: Topp 10 på Tinder: Disse låtene brukes mest i Norge 🇳🇴

Nyeste saker fra 730.no

Les mer