Hopp til hovedinnhold
NÅR DU INNSER AT DU HAR FÅTT MATCH (KLIKKMONSTER)

Tinder-date fra helvete: Norsk film trenger din hjelp!

NÅR DU INNSER AT DU HAR FÅTT MATCH (KLIKKMONSTER)

Å lage en spillefilm er ikke noe en vanligvis bare gyver løs på, og mye må være på plass før en i det hele tatt kan begynne på prosjektet.


Regissør og manusforfatter Morten Haslerud (De Små Tingene, Folk Kjøper Blomster, Wildmen) har med gjengen i Klikkmonster gått sin helt egen vei og lansert en crowdfunding-kampanje for å samle inn deres mål på 300 000 NOK i budsjett. Filmen
Meet Market trenger altså din hjelp for faktisk å bli til realitet.

Meet Market handler om mobildating-appen med samme navn som får Tinder til å virke like harmløs som en dansende fjær i vinden. For hovedfiguren har akkurat kommet ut av et ti år langt forhold og oppdager at sjekking ikke er som det en gang var, ja, det kan like gjerne gjemme seg en morderisk psykopat bak et uskyldig sveip.

Til nå er 10 % av filmen dekket og med bare én måned igjen haster det med å få samlet inn nok midler. NÅR DU INNSER AT MATCHEN VAR LITT UHELDIG (KLIKKMONSTER)

Se kampanjefilmen nederst i saken og les vår prat med Haslerud:
Med et såpass stigende tall via crowdfundingskampanjen skjønner en jo at dette er noe folk vil se, men har responsen kun vært god?
– Bortsett fra det millionsøksmålet fra Tinder, får de fleste lættis når vi forteller hva filmen handler om. Mange kommer også med råd, forslag og idéer til hva de selv synes bør skje i filmen. Det er altså tydelig at vi har truffet en eller annen nerve i folkesjela. Dessverre, får man vel kanskje si.

Er det en uheldig Tinder-opplevelse som har vært inspirasjonen her eller hvordan kom idéen?– Ja, da jeg matchet med moren til hovedrolleinnehaver Jonas visste jeg at jeg hadde en skrekkfilmidé. Neida. De fleste har vel en eller annen gang opplevd å sveipe ja på et pirrende profilbilde, for så å møte personen i virkeligheten og lure på om han/hun ble truffet av en buss på veien dit. Både jeg og Jonas har noen sånne røverhistorier på samvittigheten og noen av dem er til å få skikkelige mareritt av. Utover det er nok mesteparten av handlingen i Meet Market fri diktning, selvsagt med en stor porsjon overdrivelse og kølsvart humor.
Hvis det blir en amerikansk remake, hvilke skuespillere ville dere sveipet positivt på da?
– Jeg hadde elsket å se Leonardo DiCaprio løpe naken gjennom skogen i en blodig sommerkjole.
Du vant Amandus-prisen for beste animasjonsfilm i 2004. Hva er vanskeligst å jobbe med, animasjonsfigurer eller skuespillere?
– Da jeg vant den prisen gikk jeg fortsatt på ungdomsskolen og hadde aldri jobbet med skuespillere før. Nå til dags vil jeg nok si at det generelt sett er lettere å jobbe med skuespillere enn med animasjonsfigurer, selv om det å jobbe med en hyper og halvgal svenske som Jonas iblant kan føles litt som begge deler.
Å lage en spillefilm med bare 300 000 kroner i budsjett krever mye for at en skal holde seg unna Luksusfellen. Hvordan ser planen ut der?
– I første omgang er planen å faktisk få inn disse 300 000 kronene, noe som jo er en utfordring i seg selv. Heldigvis virker det som folk synes det er artig å bidra. Ikke minst når vi bruker så mye tid og krefter på å lage personlige takkevideoer i form av skjult kamera-stunts, fem-på-gata og musikkvideoer i gjengjeld som vi også deler på vår offisielle Facebook-side.
– Vi har allerede fått inn 10 % og kommer til å kjøre på for fullt i ukene fremover for å nå målet vårt. Når det gjelder å holde kostnadene nede under produksjonen blir nok trikset å ikke bruke spenn med mindre det er absolutt nødvendig. Det er utrolig hvor mye man faktisk kan få til bare med goodwill som valuta, særlig når vi er en stor gjeng med erfarne proffer hvor samtlige jobber på dugnad fordi vi brenner for prosjektet. Er vi heldige får vi etterhvert lokket til oss noen sponsorer som er relevante for filmen og tematikken.

Så om du ønsker deg en norsk horror-komedie i nærmeste fremtid kan du legge inn ditt bidrag her og la kampanjefilmen under vise litt av det du kan vente deg:

Se også: Vellaget teaser på Narcos sesong 3

Nyeste saker fra 730.no

Les mer