Hopp til hovedinnhold
ab-soul herbert sza 730.no
Ab-Soul og SZA (Top Dawg Entertainment)

Ab-Soul er tilbake som Herbert – som ble tung personlig kost

Ab-Soul gjør comeback.

De har mistet Kendrick Lamar, men Top Dawg Entertainment holder koken og serverer to potensielle klassikere på rad. Uken etter slippet av S.O.S. – det første albumet fra SZA på over fem år – disker TDE opp med ny musikk fra veteranen Ab-Soul alias Herbert Anthony Stevens IV (født i 87). Albumet, hans femte, heter Herbert og er som tittelen tilsier en personlig affære.

ab-soul herbert feat. jay-z sza 730no

Herbert junior (Top Dawg Entertainment)

Rapperen fra Carson i California har ikke gitt ut en plate på seks år, blant annet fordi han har vært gjennom tunge stunder. I intervjuet med Charlamagne The God nedenfor forteller Ab-Soul at han ble så mentalt utslitt etter innspillingen av Herbert at han hoppet fra en nesten 15 meter høy bro over motorveien. 35-åringen hadde englevakt og klarte å komme seg hjem. For så å ende opp på sykehus uten livstruende skader.

– Jeg tror en bil tok i mot fallet mitt. Ingen hjerneskade. Takket være Gud. Jeg tenkte… «Okay bro, sett deg ned og hold kjeft. Ta alt inn. Slapp av. Du er velsignet, mann.» […] Jeg gjorde stort sett ferdig albumet før jeg gjorde det jeg gjorde. Hvordan jeg velger å ta det er – og jeg gir det ikke æren – men dette brakte meg ned til et sted hvor jeg trengte å være så sårbar som mulig. Og så snart jeg sa alt jeg trengte å si, hoppet jeg, forteller artisten.

Utenom sine mørke stunder og Herbert snakker Ab-Soul blant annet også om avhengighet.

I dag slapp Ab-Soul videoen til «FOMF» aka Fuck Out My Face.

Låten er produsert av Boi-1da og har med bidrag fra ScHoolboy Q. Videoen er regissert av Omar Jones og Onda.

Herbert har også med gjester som Joey Bada$$, Jhené Aiko, Russ og Big Sean.

En forventet gjest som ikke dukker opp – i alle fall ikke ennå – er JAY-Z. Han og Soul var nylig på en restaurant sammen, og det ble insinuert av TDE og Soul at de har gjort en låt sammen. Fingre krysset.

ab-soul jay-z sza 730no

JAY-Z og Ab-Soul (Instagram/souloho3)

I  used to wanna rap like JAY-Z / now I feel I could run laps ’round JAY-Z

Soulo rapper dette på klassikeren «ILLuminate» feat. Kendrick Lamar. Mange tok det som en diss mot Jay. Noe som ikke stemmer.

– Mesteparten av låten er inspirert av JAY-Z. Hvis du er en stor fan av JAY-Z, kan du høre det. Det var det det handlet om. Og jeg håper Jay får en sjanse til å høre det, sier han i et 2012-intervju med Complex.

– Min favorittrapper gjennom tidene er JAY-Z, uten tvil. Jeg har nok blitt mest inspirert av ham lyrisk. Hvis han er den jeg tror han er, så bør han forstå nøyaktig hva jeg hadde tenkt å gjøre med [den låten]. Jeg hyller, men forteller ham at vi kommer. Du har noen nye unge karer i hælene nå. Det er alt jeg sier.

Fakta: Solbrillene som Ab-Soul alltid har på er ikke for å være kul. Han har lider av Stevens-Johnson syndrom og toksisk epidermal nekrolyse som har ødelagt hornhinnene hans.

Bonus: Usnau freestyle hos LA Leakers på Power 106 hvor Ab-Soul bruker beaten til «Hit’Em Up» med 2Pac.

PS: Samme dag som Ab-Soul slipper sitt prosjekt, kommer Kendrick Lamar med videoen til «Count Me Out». Regissert av Dave Free og Kendrick.

Kung-Fu Kenny har nå forlatt TDE til fordel for sin egen label pgLang sammen med fetteren Baby Keem.

Se også: Kanye West slipper forstyrrende låt


Trenger du noen å snakke med?

Ring 113 ved akutt fare. Hjelpetelefonen til Mental Helse kan nås døgnet rundt på på 116 123. Det samme kan Kirkens SOS på 22 40 00 40. Hvis du synes telefon er vanskelig kan du chatte med noen på Sidetmedord.no hele døgnet. Vold- og overgrepslinjen 116 006 er også åpen døgnet rundt.

Les mer