Hopp til hovedinnhold
TAYLOR TOK SEG IKKE NÆR AV HAYLEY KIYOKOS KOMMENTARER (PAUL CHAPRA/BIG MACHINE RECORDS)

Til Norge for første gang!

For en nydelig søndag! Hayley Kiyoko annonserte for få minutter siden at hun kommer til Norge for første gang (som soloartist), nærmere bestemt til Oslo og Sentrum Scene. Perfekt venue for en kommende stjerne. Se alle Europa-datoene ovenfor. Konserten i Norge blir 13. februar, og info om billetter er ennå ikke sluppet. Vi krysser fingrene for fri alder (på gulvet eller galleriet). Sees på Sentrum Scene! Bli bedre kjent med Hayley Kiyoko via vår sak fra april 2018 nedenfor.

Påsken er muligens tiden for å minnes Jesu oppstandelse, men innen popmusikken har en ny frelser entret gamet. 
Hayley Alcroft alias Hayley Kiyoko er døpt «Lesbian Jesus» av kjernefansen som er svært entusiastiske over den skeive popstjerna. 27-åringen (hun har bursdag i dag!!) har rukket å bli et halvstort navn i statene (mye takket være en skuespillerkarriere), men er nok ikke et husholdsnavn i Norge ennå. 

Til tross for at arbeidsjernet har sluppet låter regelmessig siden 2013 (blant debut-EP-en A Belle To Remember og oppfølgerne This Side of Paradise og Citrine var det kun jentegale og virale «Girls Like Girls» som skapte skikkelig buzz for sangeren), har et debutalbum måttet vente til nå. 

Fun fact: Som en del av gruppen The Stunners (med blant andre Tinashe) varmet Kiyoko opp for Justin Biebers My World-turné.

Multitalentet hadde også en av hovedrollene i CSI: Cyber, og spilte i Scooby-Doo!-filmer, Wizards of Waverly Place og Jem and the Holograms
  Expectations er Hayleys første prosjekt som signert soloartist, og alt tyder på at albumet kommer til å bli hennes skikkelige gjennombrudd i musikkbransjen. 
Skivas tre første singler, «Sleepover», «Feelings» og «Curious» ligger alle i skrivende stund på mellom 9 og 15 millioner streams på Spotify, og albumet kan skimte med andreplass på norske iTunes. Norske Spotify-brukere har dog ikke lagt sin elsk på det helt ennå.  
Noe som kjennetegner Hayleys synthpop-musikk er at 27-åringen er legger svært mye av egen sjel inn i produktet sitt. Talentet stiller nemlig både som produsent og låtskriver på alle av skivas 13 låter, samtidig som hun regisserer alle sine musikkvideoer selv. 
At musikken er såpass personlig gjør det naturlig at Hayley, som er åpen om at hun selv er lesbisk, vil bruke den til å uttrykke sin kjærlighet for kvinner – noe som ikke alltid har blitt like godt tatt imot i industrien. 
I et intervju godjenta nylig gjorde med Refinery29, forteller hun om hvordan enkelte bransjefolk har reagert på at hun vil gjøre musikkvideoer om jenter. 

— Flere bransjefolk har spurt meg om jeg skal «gjøre enda en video om jenter?» Jeg har bokstavelig talt bare sett på dem og sagt «ja, Taylor Swift synger om menn i hver eneste låt og video hun gjør, og ingen klager på at hun er uoriginal», sier Hayley. 
Den standhaftige artisten legger heller ikke skjul på fordommene hun møter fra en industri som har en tendens til å bruke homofile og bifile som salgsteknikk. 
— Jeg overseksualiserer ikke musikken min. Jeg kliner med kvinner fordi jeg elsker kvinner, ikke fordi jeg prøver å være sexy. Det er ikke for oppmerksomhet – det er livet mitt, forklarer hun.  
Men, det er sant som de sier i eventyrene: Sier man Bloody Mary tre ganger foran et speil kommer hun, og nevner man Taylor Swift på en måte som ikke er en tydelig hyllest blir man overfalt av 14-åringer på Tumblr. 
Etter at intervjuet ble sluppet tok det ikke lang tid før Taylors dedikerte tastaturkrigere tolket det som et angrep på dronningas kreative evner, som førte til en haug med heksete meldinger til Hayley i sosiale media. 
Taylor tydde kjapt til Tumblr for å uttrykke støtte ovenfor Hayley. 
Popstjernen «reblogget» et innlegg fra en fan som mente at Hayley ikke kritiserte Taylor, men heller kritiserte bransjens tendenser til å kritisere kvinner for å skrive om menn, samtidig som de ikke bryr seg om artister som Bruno Mars og Ed Sheeran skriver hundre låter om én og samme dame – noe Tay selv har uttrykt frustrasjon over flere ganger. 
— Vi må applaudere artister som er modige nok til å fortelle ærlige romantiske historier gjennom kunsten sin, og faktum er at jeg aldri har opplevd homofobi – noe [Hayley] har, legger Taylor til. 
Hayley uttrykte deretter sin takknemlighet og respekt ovenfor Tay via Twitter: 

Kvinner som støtter kvinner mot mistolkninger er noe vi definitivt trenger mer av i musikkverdenen, og er noe vi lett kan bli vant til. <3 
Til tross for at Hayley ler av Jesus-tittelen og memes som kommer ut av det, sier hun til Refinery29 at hun ikke er svært glad for å bli stemplet som en lesbisk sanger. 
— Selvsagt ville jeg helst sett at folk likte bare meg og musikken min, men om jeg ikke lar folk stemple meg [som lesbisk], er det ikke mulig å normalisere det. Over tid vil min eksistens [i musikken] hjelpe folk til å forstå at en lesbisk sanger egentlig bare er en sanger, sier Hayley. 
Sjekk ut det ferske albumet Expectations (som kom denne helgen): 

Les mer