Til bords med Karpe Diem, Jaa9 & OnklP

24. aug 2008 kl. 00:00

Ikke alle hører på P3, men jævlig mange, også hver dag, noe som gjør at flere har fått daglige doser norskspråklig rap i hele sommer. De man kan skylde på er de som representerer popularitetstoppen i denne sjangeren, i alle fall kombinert med litt kred. Det er fortsatt Karpe Diem og Jaa9 & OnklP. Etter å ha vært musestille i lang tid, har begge duoene på nytt singler listet.

Karpe med “Under Overflaten (Som Marit Larsen)” fra Fire Vegger, som etter planen kommer i salg i neste måned, mens “Fredag” er Lillehammer-guttas smakebit fra Bondedramatikk. En jump-off-skive, om du vil. Gateplate.

Jaa9 & OnklPs nye video.

I septemberutgaven av Spirit har den foxy ringreven Christine Dancke samlet Pål Tøien (24), Johnny Engdal (26), Chirag Rashmikant Patel (24) og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (24) i samme rom, rundt samme bord, noe om fungerer fint ettersom gutta ikke er uvenner. De slåss om litt av de samme “kundene”, men ikke helt.
Litt a la Raga Rockers og Dum Dum Boys. (Gjett hvem som er hvem? Lurespørsmål.)

Karpe Diem tenker annerledes.
En av forskjellene rent imagemessig er at Jaa9 & OnklP har fått et litt mer rufsete rykte, mye takket være et par apestreker fra yngstemann, noe Jaa9 mener media har overdrevet.

– Det er Amy Winehouse, det er Pete Doherty og det er Pål, sier han ironisk. Men det virker som Onkl har et stikk av dårlig samvittighet.

– Jaa9 må bare være snill hele tida, han. For å gjøre opp for meg. Det går ikke lenge mellom “skandalene”, sier OnklP mens Jaa9 tar det med en smilende klype salt. – Pål er veldig smart. Men det er ikke sånn at alle som møter han på byen skjønner at han er smart.

Karpe føler det nye albumet skiller seg fra deres forrige, og minner om at gatesingelen “Stjerner” er en låt som neppe hadde blitt til for to år siden. På spørsmål om ting kan ha tatt litt vel lang tid, hinter de om en form for tidløshet.

– Vi følger ikke like mye med som alle andre. Jeg er ikke oppdatert på hipsterting i det hele tatt. Så kanskje jeg ikke vet at det var trendy i fjor. Men det er nå jeg liker det, og da må jeg bare gjøre det, sier Chirag på en antakelig ganske ivrig måte.

I septemberutgaven av Spirit, som bør treffe en gate nær deg tirsdag, snakker gutta også om blant annet male groupies, skivesalg, dagens norske rappere og hvordan ting var i deres yngre rapdager.

Samt at man får se Magdi posere hardt foran sin blodrøde vaginamagnet.
(Joda, gjengen nevner også den andre duoen. Ikke Madcon.)