Hopp til hovedinnhold
Kjære lille hater: Ida Celine dediserer en låt til deg (Thor Håkon Ulstad)

TikTok-stjernen Ida Celine synger ut mot haters

Ida Celine konfronterer kritikerne på debutsingelen «Kjære lille hater».

Med over 130 000 følgere på TikTok er det mange som ser opp til Skien-jenta Ida Celine. Men blant tusenvis av fans dukker det også opp troll som kun har negative ting å melde.

Det har Ida Celine skrevet en sang om. Hun nekter nemlig å la seg knekke av haterne, som hun siterer direkte i første vers på debutsingelen.

Du er stygg, ingen liker deg
Du er cringe, det her er kleint
Slett TikTok, vær så snill, du er for gammel for det her
Gå og dø, og skaff deg et liv
Du er rar, har du anoreksi? 

…og slik fortsetter det.

Ida Celine har skrevet debutlåten sammen med en dreven trio: Joachim «Chim» Thorkildsen, Mats Melbye fra Cir.Cuz og og Magnus «Morgan Sulele» Clausen.

Vi tok en prat med 23-åringen om debutlåten og livet som nysignert artist hos Warner Music. Sjekk ut intervjuet nedenfor!

Hør Ida Celine – «Kjære lille hater» her:

 

Gratulerer med første låtslipp! Hvordan føles det akkurat nå?

– Tusen takk! Det er helt vanvittig gøy. Det er noe jeg alltid har hatt lyst til å gjøre, så det er sinnssykt gøy at det endelig skjer.

Hvordan var din reise på TikTok?

– Min TikTok-reise startet 3 måneder etter jeg lastet ned appen. Jeg begynte med kleine lipsync-videoer, for det var det jeg trodde TikTok var de tre første månedene. Så skjønte jeg at jeg kunne lage mine egne videoer, og det var da det bare klikka helt. Jeg begynte å lage egne sketsjer og monologer, og følgerne bare raset på.

Har du noen råd til andre som vil bli bedre, eller større, på TikTok?

– Jeg tenker første prioritet er å være original. Være seg selv og skille seg ut fra mengden. Pass på at lyset er godt. Gjerne sett kamera foran vinduet så lyset treffer deg godt. Ikke minst ha det gøy med det du gjør!

Har du en favoritt-TikTok av dine egne?

– De videoene hvor jeg lager humor ut av typiske hverdagsproblemer er mine favoritter. Det er også de som gjør det best i og med at det er noe som alle kan kjenne seg igjen i.

@idacmusic

Har dette skjedd med deg før? #foryou

♬ original sound – •Ida Celine•

Hvordan ble «Kjære lille hater» til?

– Jeg satt å bladde gjennom kommentarfeltet, også sang jeg kommentarene inni hodet mitt, så tok jeg frem gitaren og spilte noe kjempeenkelt. Det var faktisk kun det.

Hvordan orker du å stå i de negative kommentarene? Har du vurdert å slutte å være på TikTok på grunn av det?

– Jeg personlig bryr meg virkelig ikke om hva folk mener om meg. Jeg har aldri tatt til meg hatkommentarer. Jeg syns bare det er sykt vittig at folk har så sinnssykt lite å bruke tiden sin på. Jeg har aldri vurdert å slutte med TikTok.

Hva tenker du om de som skriver sånne ting til deg og andre på nett?

– Jeg tenker «Stakkars… Det må jo være trist å ha så lite å gjøre at man bruker tid på å spre hat på nett». Det er jo vedkommende som har problemer, ikke offeret.

Hva kan man gjøre dersom man opplever netthat?

– Prøve så godt det lar seg gjøre å drite i det. Dersom man tar det til seg, så kan det jo være godt å snakke med noen, eventuelt vurdere å stenge kommentarfeltet. Det å spørre hateren rett ut «Hvorfor hater du på nett egentlig? Sånn egentlig?» kan også ha en positiv innvirkning. For da tenker kanskje vedkommende litt mer over hva h*n driver med, og går litt mer inn i seg selv.

Fortsetter nedenfor

Ida Celine lar ikke haterne påvirke henne (Thor Håkon Ulset)

Du har også opplevelser med mobbing. Vil du fortelle litt om det?

– Jeg ønsker ikke å utdype det så veldig. Det var noen år som var ekstremt tøffe for meg. Det har vært med på å forme meg til den personen jeg er i dag, og jeg tar med meg den erfaringen videre i livet til å hjelpe andre. Det jeg kan si er at jeg HATER mobbing, derav sangen «kjære lille hater».

Hvordan var det å signere med Warner Music?

– Å signere med Warner er virkelig det sykeste som har skjedd meg. Det har fortsatt ikke gått opp for meg. Jeg er evig takknemlig og ydmyk for at Warner Music har lyst til å jobbe med meg.

Hvem er de musikalske forbildene dine?

– Mitt største forbilde innen musikk er Ina Wroldsen. Det er bare helheten av henne som artist, men også selve vesenet hun er. Måten hun skriver og formidler tekstene sine er noe jeg virkelig beundrer. Jeg ser så opp til den dama, og håper jeg får anledning til å fortelle det til henne en gang.

Hvordan vil du beskrive deg selv som artist?

– Jeg er en jovial person med klare ambisjoner som liker å utfordre meg selv på nye ideer. Jeg holder fast bestemt på det å ha beina godt planta på jorda, og prøver å gi så mye av meg selv som mulig. Gir kanskje LITT for mye av meg selv til tider faktisk.

Hvem hadde du likt å samarbeide med?

– Katastrofe, men det er vel et dødt løp 😂

Hva er den ultimate drømmen?

– Den ultimate drømmen må vel være å stå på Rådhusplassen under VG-lista. Det hadde vært helt sinnssykt!

Se også: Ole Hartz og Staysman hyllet harryhandel – så gjorde COVID-19 comeback

Nyeste saker fra 730.no

Les mer