Hopp til hovedinnhold
TikTok
(Mario Tama/Getty Images)

TikTok avslører hvem som besøker profilen din – og får blandet respons

TikTok gjør appen mer transparent – til glede og frustrasjon for brukerne.

De siste par ukene har TikTok rullet ut en oppdatering hvor folk får valget om å skru på (eller av) profilvisninger.

Nå kan man altså se hvem som har lusket på profilen din – mot at du selv viser samme åpenhet.

Funksjonen er heldigvis valgfri 😮‍💨

Slik ser du hvem som har vært innom TikTok-profilen din.

Du har kanskje allerede fått meldingen nedenfor fra TikTok?

Velger man å skru på funksjonen vil andre brukere kunne se at du har vært innom profilen deres – gitt at de selv har tillatt profilvisninger.

Inne på din egen profil kan du se hvem som har besøkt deg de siste 30 dagene. Trykk på øyet øverst til høyre.

Men det er ikke alle som havner på listen – TikTok-ere som har skrudd av funksjonen vil naturlig nok ikke vises.

Det er kun du som kan se hvem som har vært innom profilen din, ingen andre kan se det.

TikTok slår et slag for åpenhet (Skjermbilde/TikTok)

Slik ser profilvisninger alias profile views ut vår ferske TikTok-konto @730no:

Nå kan du se hvem som har vært innom profilen din på TikTok (Skjermbilde/TikTok)

Den nye oppdateringen til TikTok får blandede reaksjoner.

Mange synes det er ubehagelig at folk skal se at man har vært innom, i 2022 er det ikke mange sosiale medier-plattformer som opplyser om profilvisninger.

Flere understreker at de virkelig ikke ønsker samme funksjon hos Instagram.

(Da vil nok mange – oss inkludert – opprette nye kontoer for å snoke.)

Andre synes det går greit, og setter pris på at funksjonen enn så lenge er valgfri.

Twitter reagerer på den nye TikTok-oppdateringen (Twitter)

Usikker på om du har skrudd på profilvisninger eller ei?

Slik tar du bort profilvisninger:

Gå inn på profilen din og trykk på «settings» (innstillinger) øverst i høyre hjørne.

Velg «Settings and privacy», og så «privacy».

Helt nederst finner du innstillingene for profilvisninger («profile views»).

Sveip knappen så den ikke lenger er grønn, og vips så er du undercover igjen 🕵️

Se også: TikTok-mysteriet med mannen i rød skjorte er løst

Nyeste saker fra 730.no

Les mer