Throwback: LaToya Jackson sier at hun tror Michael misbrukte barn

9. mar 2019 kl. 06:01

LaToya Jackson på World Music Awards i Las Vegas i 2004 (Frank Micelotta/Getty Images)

Et gammelt MTV-opptak er tilbake i rampelyset etter Leaving Neverland.

I et opptak fra 1993, publisert hos YouTube 20 år senere, sier LaToya Jackson at hun ikke lenger tror at Michael Jackson er uskyldig og at hun ikke klarer å være taus om anklagene om seksuelle overgrep mot flere barn.

– Michael er broren min, jeg elsker ham masse, men jeg kan ikke og vil ikke være en stille partner når det kommer til hans forbrytelser mot små uskyldige barn, sier LaToya i snutten nedenfor.

Storesøsteren til Michael hevder at flere foreldre har fått betalt for å holde tyst om superstjernen og barna deres, ettersom hun har sett sjekker på store summer skrevet ut til familiene til Michaels angivelige ofre.

LaToya, som sier at faren deres forgrep seg på henne, lurer også på hvorfor mange aksepterer at en voksen mann sover med unge gutter.

– Hvis du stopper opp og tenker deg om i et sekund… Fortell meg, hva slags 35 år gammel mann tar en liten gutt og bor med ham i 30 dager? Og tar en annen gutt og bor med ham i et rom i fem dager og aldri forlater rommet?

– Hvor mange av dere der ute er 35 år eller eldre? Hvor mange ville ta små barn og gjøre dette? Som er 9, 10, 11 år gamle? Jeg elsker broren mye, men dette er galt. Jeg vil ikke at disse barna skal skades.

LaToya, som i dag er 62, flyttet ut av Jackson-familiens hus etter en krangel fem år i forkant. I etterkant brøt hun helt med Michael og familien.

Flere år senere tok hun en 180 og sa at hun ikke trodde Michael hadde forgrepet seg på noen barn og at folk «misforstår» broren. LaToya hevdet at hun gjorde TV-opptaket etter press fra sin daværende ektemann.

I HBO-dokumentaren Leaving Neverland forteller Wade Robson og James Safechuck i grusomme detaljer hvordan Michael Jackson angivelig forgrep seg på dem i flere år da de var barn. Deres koner og familier står også frem.

Jackson-familien kaller filmen et «karakterdrap» og hevder at mennene er løgnere som kun stiller for å tjene penger. HBO og regissøren sier dog at James og Wade ikke har fått eller vil få noen form for betaling for å stille i dokumentaren.

I forrige måned ble HBO saksøkt for 850 millioner kroner av Jackson-familien.

Ifølge Rotten Tomatoes har Leaving Neverland fått 97 prosent positiv kritikk basert på 75 anmeldelser.

Se intervju med Wade og James og regissøren Dan Reed her