Hopp til hovedinnhold

Three 6 Mafia og NaS vil bli hørt

Jeg kjøpte de nye albumene til NaS og Three 6 Mafia.  Det skulle bare mangle, med et slikt omdømme og så mye r.e.s.p.e.k.t. a gitt.
 
Han fra Queens slapp tross alt Illmatic i 1994, et album som bør være – og som antakelig er – på lister over de beste rapskivene fra den amerikanske østkysten. Noensinne. Memphis-gruppen, som for noen år siden ble redusert til Juicy J og DJ Paul, debuterte året etter med makabre, mørke og morsomme Mystic Styles.
 
Begge acts har, i motsetning til 95% av de andre som kom ut i 94-95, holdt seg relevante, men begge sliter, i likhet med 95% av de andre som holder på i dag, med å komme seg over mainstream-kneika hvor man blir allmannseie.

Noe de begge definitivt drømmer om – innerst inne.

Nasty NaS aka herr Escobar trodde kanskje Def Jam og nemesis-turned-boss Jay-Z skulle hjelpe ham å bli ennå mer populær, men hans debut for den legendariske labelen, Hip Hop Is Dead, er hans første til å ikke selge til platina i hjemlandet. Nedtur. Til tross for will.i.am-samarbeid.
 
På det nye albumet, NaS eller Untitled, kombinerer 33-åringen til tider sylskarpe, blodrøde tekster (som hadde gitt Gatas blodpølse) med noen skikkelig dvaske radioforsøk.
 
«Hero», som gjestes av Keri Hilson (og ikke kona Kelis), i regi av Polow Da Don, er ikke det verste, men låten er neppe en hit.
 
Den er ikke «If I Ruled The World», det nærmeste NaS’ har kommet hjertet til mannen (og ikke minst dama) i gata (og ikke minst i the suburbs).

Å sammenlikne NaS og Three 6 Mafia er som å sammenligne epler med appelsiner, så det blir feil å si at Nasirs nye skive er bedre enn albumet til djevelmafiaen. Men selv om begge horer seg til, er det trolig flere NaS-fans som er fornøyde med Untitled enn det er T6M-tilhengere som er fullstendig happy med Last 2 Walk.

Juicy og Paul, som hadde under 100 betalende da de spilte i Oslo (under 50 i Køben), tar kukken helt ut når det kommer til crossoverforsøk.

– Vi er jo faen meg tross alt Oscar-vinnere.

De brukte nesten alle pengene sine på Akon-bidraget, slik at de dro sin egen T-Pain-versjon med singelen «Lolli Lolli (Pop That Body)», som kanskje kanskje kanskje hadde vært lov hvis den hadde blitt en populær låt. En hit. Slik Lil Wayne lett kom seg unna med sin T-Pain-versjon, «Lollipop».

Den siste slanten av Hollywood-spenn gikk til albumgjestene Good Charlotte. Memphis-anthemet feat. de sminkede poppunkerne har ennå ikke fått en video.

Både NaS og Three 6 Mafias nye album er likevel to gode utgivelser som er verdt 80 kroner. Eventuelt nesten det dobbelte på CD-plate.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer