Hopp til hovedinnhold
WILLIAM THOMAS MÅ SVARE (TV3)

Thomas Hayes følger opp Skam med denne serien

WILLIAM THOMAS MÅ SVARE (TV3)

Omtalen er basert på de første tre episodeneÅ si at Skam-casten har oppnådd stjernestatus er en underdrivelse.

 
I løpet av knappe to sesonger tok NRK-serien en helt ukjent gruppe skuespillere og gav dem «hele Norges»-status og millioner av Instagram-følgere. Og det er ikke bare-bare i et land hvor kjendiskultur er så ikke-eksisterende at folk som Sophie Elise må ta bussen. Sponset selvsagt, men poenget står.


 
En av de som fikk føle mest på dette var kanskje Thomas «William» Hayes.
 


Rollen som den notoriske fuckboien / pappagutten / Yakuza-uvennen gjorde 21-åringen til en stjerne på ekte, selv om han tidvis fortsatt går under navnet «Skam-William» hos Ola og Kari Nordmann.
 
Det usannsynlige forholdet mellom ham og Noora («Noorhelm») ble omtrent symbolet på kjærlighet for en hel generasjon. På privatsiden utviklet Hayes seg kjapt til et slags moteikon, hvor han blant annet mottok Costume Awards-prisen for best kledde mann i 2017. Fortsatt dog under et relativt sterkt «Skam-William»-preg.  
I fjor gjorde Hayes en merkverdig rolle i den miljøbevisste og dystopiske kortfilmen Fuck Fossils, men «Fuck Fossils-William» klang tydeligvis ikke like godt for det norske folket, og «Skam-William» forble.  

Ønskereprise: Topp 61 bilder av/med Thomas på Elle-festen 

Nå er Hayes klar med en ny TV3/Viafree-serie hvor han ønsker å bevise at han kan mer enn bare å være «Skam-William», passende nok under tittelen Han heter ikke William
Hvor mange ganger må vi høre beskjeden før vi faktisk retter oss etter det? Vi skal skjerpe oss, vi lover Wil- Thomas.
 


Serien, som har premiere denne uken, er en slags halvting mellom en realityserie og en «mockumentary» (The Office, Parks and Recreation osv.).

Han heter ikke William
er for Thomas Hayes noe ala det Helt Perfekt er for Thomas Giertsen.


 

Et innlegg delt av Thomas Hayes (@thohay)

Her tar vi for oss Thomas’ vei videre etter Skam-suksessen, hvor han må finne ut hvor han skal ta karrieren sin videre, og samtidig bevise at han faktisk har talent og ikke bare går rundt og kaller seg selv for skuespiller uten grunn. 
 
Den semi-fiktive Thomas begir seg ut diverse tvilsomme prosjekter, som One Piece-samarbeid (noe han har gjort på ordentlig) og en halvnaken musikkvideo-shoot innsmurt i babyolje. 
Ubehagelighetene kommer på rekke og rad: 

 
Kjernekaren «Thomas» syntes selvsagt det er en katastrofalt dårlig idé, men blir likevel med på oppdragene til den desperate manageren Harald Dal. 
 


I et av klippene som ble sluppet i forkant av seriens premiere blir Hayes konfrontert av en sleip og ikke minst beruset hater midt i en gate i Oslo, som lurer på om det er «William fra Skam» han ser over veien.
 


— Du suger, mann […] Du spiller dritt! roper den entusiastiske slemmingen fra balkongen sin, hvor han er omringet av fulle venner.
 


Det tar selvsagt ikke langt tid før Thomas tar i bruk Spiderman-evner vi ikke ante han hadde, klatrer opp takrennen og begynner å dænge løs på fyren, mens alle rundt ham roper «Nei Thomas, nei!». Sjekk ut den kjipe konfrontasjonen i klippet nederst i saken.  
Blant tilskuerne i klippet får man dessuten se at Thomas ikke er den eneste kjente skuespilleren som dukker opp i løpet av seriens åtte episoder. 

Eivind Sander (Neste Sommer) gjør en strålende jobb som Thomas’ personlige og profesjonelle mentor (og aspirerende viserapper), mens livsguru Linni Meister gjør sitt livs rolle som skuespillerens klengete kjæreste. 
OnklP, Signy Fardal, Per Heimli, Fridtjof Såheim og Stig Henrik Hoff dukker også opp i løpet av seriens tre første episoder, som foruten kjente fjes også byr på nakenhet, kleinhet (på den riktige måten) og politisk ukorrekthet. 

«Denne serien er ikke for alle» ble det sagt i forkant av gårsdagens premierefest, men heldigvis er resultatet en serie mange nok vil sette pris på. 

Han heter ikke William har premiere klokken 22.00 I KVELD på TV3, men vil også kunne streames via Viafree og Viaplay.
 

Les mer