Hopp til hovedinnhold

– Thomas Eriksen ser bra ut i våt t-skjorte

DOBBELT HEISANN (TINA RYR/ECCENTRIC)


Hurra! Charlotte Qvale og Thomas Eriksen teamer opp igjen, nå via duetten «The Fire». En av de fineste norske duettene i år? Ja. Hør den her og se hva dynamittduoen forteller om det de har laget. Og ikke minst hverandre.
(OPPDATERT: Akkurat nå ble låten A-listet på NRK P3. Salute!)
Dere har jobbet sammen før, og vi har sikkert spurt om dette før. Men igjen; hvordan «fant dere» hverandre?

Charlotte: – Jeg hørte på Thomas’ soloskive Cannibal og tenkte at her er det endelig en som kommer til å skjønne hva jeg snakker om. Thomas og jeg snakker samme musikkspråk, og vi jobber sinnssykt effektivt. Det betyr masse tid til fjas, selv om Thomas nok er litt mer fjasete enn meg. For eksempel pleier han å mime tekstene mine med boyband-moves. Det er han veldig flink til.

Thomas: – Vi møttes ved at hun sendte meg en mail med noen demoer, og med en gang jeg hørte på dem var jeg ikke i tvil om jeg ville jobbe med henne. Hun har en egenart og musikalitet som jeg virkelig er fan av. Etter vi gjorde vår første låt «Kiss The Girls» har vi bare fortsatt å jobbe og jeg gleder meg til å høre det hun sender hver gang. Og det at jeg er mer fjasete enn henne, det er det dummeste jeg har hørt. Sjekk ut Vine-kontoen min, mulig det ligger en veldig spesiell video av henne der.

Hva forteller dere med «The Fire»?

– Den handler om at når et forhold er ødelagt – uavhengig av hvem som har skylden – må man bare la det brenne helt ned og se hva som eventuelt ligger igjen i ruinene. Kanskje ikke en dritt, eller kanskje noe som kan være med videre. Det er en veldig personlig låt, og Thomas var den eneste jeg ville synge den sammen med.


Vennligst beskriv singelen med noen kreative, litt gøyale ord?

Charlotte: – Thomas, help!

Fortsetter nedenfor.

(ECCENTRIC)

Thomas: – Vel, den er jo ikke akkurat gøyal, men det at det er en duett er gøyalt! Jeg kommer ikke på noe annet enn
ENESTE DUETTEN I 2013 YA’LL, spørsmålstegn?

Charlotte, hva er det beste med Thomas?

– Først og fremst er han enormt musikalsk. Han jobber på en måte jeg kan kjenne meg igjen i – han lar ting skje uten å stille spørsmålstegn ved dem hele tiden. Jeg liker ikke å analysere ting mens man jobber frem en låt, det kan man gjøre etterpå. Veien fra idé til et eller annet resultat er kort, og det er den diggeste måten jeg vet å lage musikk på. Han har veldig god smak, og alltid et forslag til det lille ekstra en låt ofte trenger. Vi har tilbrakt veldig mye tid sammen, men jeg kan med hånda på hjertet si at jeg aldri har tenkt at nå er jeg faen meg litt lei av han derre Thomas. Har aldri vært sur på ham heller, faktisk ikke en gang irritert. Vi kjenner hverandre ganske godt nå, egentlig, så det aller beste med Thomas er nok at jeg synes han er en fantastisk bra fyr. Og han ser også bra ut i våt t-skjorte, haha.

Oooooooh! Charlotte, hva er det kjipeste med Thomas?

– Thomas er virkelig en Fish Out of Water. Det var planlagt en fet/het undervannsinnspilling til «The Fire»-videoen, og Thomas sendte meg en sms hvor det stod: «Jeg har seriøst major issues med å holde pusten under vann». Jeg innså på daværende tidspunkt ikke hvor mye sannhet som lå i uttalelsen.

Thomas, hva er det beste med Charlotte?

– Åh, det her er klissete, 730! Det beste med Charlotte må være at hun aldri er redd for å tenke utenfor boksen og at hun landskapsmessig ikke har noen grenser. Det gjør at det alltid blir interessant kreativt når vi jobber. Pluss at hun ler mye av meg. På godt og vondt.

Thomas, hva er det kjipeste med Charlotte?

– At hun out’er mine manglende vannskills på internett.

Charlie, hva er planen/drømmen for 2014?

Charlotte: – Jeg håper mange liker «The Fire», for jeg elsker den låta. Håper mange liker resten av låtene på plata også. Den kommer i mars. Thomas er hovedprodusent, i tillegg jobber jeg med Mats Lie Skåre og Anders Tjore. Det har vært en fest, i grunnen. Selv om plata absolutt ikke handler om gøye ting. Den handler stort sett om jævlig mørk kjærlighet. Jeg har selvfølgelig lyst til å spille ræva av meg live i løpet av 2014, og så vil jeg lage ny plate så snart jeg har skrevet ferdig enda flere låter.
 
Se også: FREDAGSFJAS: Thomas Eriksen

Les mer