Hopp til hovedinnhold
AV OG TIL STEMMER ALT I SPEILBILDET (INSTAGRAM)

THEY. x 730: – Oslo ga oss selvtillit

AV OG TIL STEMMER ALT I SPEILBILDET (INSTAGRAM)

Da THEY. varmet opp for Bryson Tiller på Sentrum Scene for omtrent nøyaktig et år siden, var det til et jublende publikum. 


Californierne startet i 2015, og 24. februar kom R&B-heltene som sammenlignes med Kurt Cobain og The Weeknd med sitt debutalbum Nü Religion: Hyena.

Fortsetter nedenfor
I mai er gutta tilbake i Norge igjen
, så vi tok en telefonprat med Dante Jones og Drew Love som danner den fremadstormende duoen.

Les samtalen og finn ut hvordan du kan vinne billetter til konserten nederst.

Hei Dante og Drew! Hva kan vi vente oss fra showet 10. mai?– Mye begeistring og mye energi! Vi har jobbet lenge med liveshowet vårt, og jeg tror det vil bli annerledes enn hos de fleste urbane shows som folk er vant med. Vi tror det blir noen overraskelser, og vi ønsker virkelig å skape en opplevelse i både det lydmessige og det visuelle.

Med et navn som THEY. skulle en tro dere var vanskelig å finne på Google, men dere kommer faktisk opp som første forslag når en skriver «they» i søkefeltet!?


– Ja, det var en liten kamp, men vi klarte det – hehe! Da vi skjønte at vi ville kalle oss THEY., skjønte vi at det ville bli en utfordring med teknologien. Men det faktum at man kan google det og komme til oss er en god følelse.


Det skjønner vi godt! Men hva er de største utfordringene med å være en del av den store R&B-stjernehimmelen?


– Den største utfordringen for oss er å toppe det vi har gjort tidligere. Vi prøver alltid å tilnærme oss musikken på en ny måte og vi tilnærmer oss den allerede på en måte veldig få andre gjør. Så utfordringen er å ta enda lengre skritt og ta enda flere sjanser.

A post shared by THEY. (@they) on


Dere turnerte med Bryson Tiller, som bare blåste verden heeeelt opp. Lærte dere noe fra ham?

– Ja, Bryson-turnéen var en veldig dope erfaring og han ga oss muligheten til å virkelig få vise vår musikk. Det å «connecte» med en som også er på vei opp, hans karriere går jo veldig bra og vi er glade vi kunne få være en del av det og å se hvordan temaet opererte. Vi kunne dermed også finne ut hva vi virkelig ville gjøre med våre egne shows.


Lurt. For et år siden varmet dere opp for Tiller i Oslo og publikum e.l.s.k.e.t. dere.


– Det ga oss selvtillit til å tro på at vi hadde tatt riktige valg når det kommer til hvordan vi tilnærmer oss vår egen musikk. Det finnes ikke noe bedre enn det å ha våre egne fans!

Anmelderne er rause de og, hvordan føles det?

– Det er veldig gøy når store magasiner skriver positive ting, men det føles nesten bedre når fans som var der fra dag 1 fortsetter å være der.


Med all denne kjærligheten, klarer dere å holde beina plantet på jorda?


– Vi bruker mye tid med oss selv og familie når vi ikke er i studio for å forsikre oss om at vi holder oss i balanse. Vi var i denne industrien allerede før vi tok skrittet med å bli artister, så vi satt liksom på sidelinjen og observerte at stien en tråkker ned kan forsvinne like fort som den kom.

– For ingenting er sikkert, så en må bare fortsette å være takknemlig for posisjonen en er i. Så vi holder bakkekontakten, for vi er alle mennesker og er takknemlig for å være her.


En journalist skrev «Hør på THEY. om du liker Kurt Cobain og The Weeknd». Wow. Er dere enige med denne uttalelsen?– Det er et stort kompliment og det er absolutt to store forbilder for oss, to vi ser opp til – spesielt Kurt Cobain som skribent. Jeg ville aldri sagt det sånn selv, men det er gøy at noen som er så respektert som The Guardian gjør denne sammenlikningen.

– Det er artister en hører om overalt og de beholder en viss integritet. Spesielt hvordan en med Nirvana, det største bandet, aldri hører om dem i en slags reklame-setting. Så det er litt det vi også prøver å opprettholde, den autentisiteten.

Har dere noe annet dere kunne tenkt dere å gjort foruten musikken?


– Det er vanskelig, men jeg tror jeg ville gjort noe innenfor skriving. Kanskje manus eller artikler? Også liker vi å lage random stemmer, så kanskje vi kunne vært voice actors eller noe.


Gøy! Hva er deres favoritt-stemmer å gjøre da?


– Haha! Ja, George Costanzas mor som vi stadig vekk plager folk med, som jeg kaller «The Jewish mother voice» – som jeg alltid gjør. Ellers kjører vi vanligvis East Coast-stemmer av en eller annen grunn for å høres ut som vi er fra Boston.

– Vi gjør det for å gjøre andre folk ukomfortable, så det er absolutt en ferdighet.


Men da ser vi frem til Oslo-besøket deres!


– Ja, hva var det vi likte igjen… Smijål?


W-what?


– Sjokoladen!


Å jaa!
Smil!


– Ja! Yo, da vi jobbet med Lido for noen måneder siden ga en venn av ham oss det, og det er helt ærlig den beste sjokoladen i hele verden.


Haha, rått. Da får dere tømme hyllene når dere er her!


– Haha, det skal du ikke se bort ifra.

Da håper vi Freia eller KRAFT leser 730 og sender en kasse til Parkteatret 10. mai...

Vil du vinne billetter? Lag et kreativt smilefjes av et eller annet og send bildet til [email protected].


Nyeste saker fra 730.no

Les mer