The Weeknd i Oslo Spektrum: Minutt for minutt

21. feb 2017 kl. 00:00
(HÅVARD JØRSTAD)

(HÅVARD JØRSTAD)

Alle bilder: Håvard Jørstad for 730.no


Da vi kom på i forrige uke at «shit, The Weeknd spiller jo på søndag», så hadde vi glemt at han skulle opptre i Oslo Spektrum. Og ikke Telenor Arena. Bare dét gjorde det til en fantastisk opplevelse, allerede dager før artisten var på norsk jord.

Med på turnébussen til Abel var Migos-amigoen Lil Uzi Vert (eller lille Sivert om du vil), og Lil Panda. Som begge varmet opp for kjæresten til Selena Gomez.

Lil Uzi Vert ble godt mottatt av folkehavet inne i Oslo Spektrum. Ekstra hyggelig var det da han avsluttet oppvarmingen med den regjerende nummer 1-låten på Billboard HOT 100, «Bad and Boujee».

God stemning.

Den lille pistolen er for øvrig ganske liten: Han strekker seg en drøy halvannen meter (165 cm) over bakken, men fylte scenen ganske greit likevel. Vi håper å se ham headline i Oslo snart.


Video: 

Lil Uzi Vert varmer opp for The Weeknd i Oslo Spektrum 🔥Følg med hos vår Snapchat (navn: www730no)

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

The Weeknds scene var passe sinnssyk, med en stor romskip-lignende greie som gikk opp og ned fra taket. Det hele startet med at den ble senket, før en liten Abel kom tuslende opp fra et hull i bakken. Han var iført en rød jakke og så ut som seg selv.

Konserten begynte greit med «All I Know», «Party Monster» og «Reminder».
Under førse del av konserten var det en hella skarp spotlight som skinte opp mot tribunen, der vi satt. Derfor var vi litt blind det neste kvarteret, men det høres i hvert fall bra ut.

Romskipet går helt ned, «Often» starter og vi får ikke sett så mye. Men igjen: Det høres bra ut.

«Ladies can you hear me?» ytrer far, før han melder om at det nå skal bli sexy. Og det via sensuelle «Acquainted». (Det blir veldig sexy altså.)
Atmosfæren er veldig lik samtlige The Weeknd-musikkvideoer: Dempet, rødt lys kombinert med dystre toner og emosjonell tekst. Litt mørkt og litt uanstendig.

Saken fortsetter nedenfor


(HÅVARD JØRSTAD)


(HÅVARD JØRSTAD)


(HÅVARD JØRSTAD)

Bella Hadids ekskjæreste plukker opp et norsk flagg, som blir kastet på scenen. Er han sertifisert norgesvenn nå? Håper det.

«Starboy» var som forventet over all forventning. Se for deg at du er på et utested, er litt full, og helt ut av ingenting kommer favorittlåten din på, og du blir skikkelig lykkelig. Er litt samme type følelse vi fikk da vi hørte introen.
 

At ikke alle sangene har vært listet hos P3 merker man på publikum. Det hyles ikke like høyt når stjernegutten er på andre siden av scenen, men sånn er det. Noe som er litt urettferdig, for katalogen til kanadieren er jevnt over ganske dritbra. Spesielt nå som han har lært seg å synge. (Neida. Joda.)

(Det er med skrekk og gru at vi husker hans første besøk i hovedstaden, da som oppvarmer for Drake i 2014. Litt hyggeligere er det å mimre tilbake til intimkonserten på Vulkan høsten 2015.)

Innimellom anerkjenner 27-åringen en og annen fan, med utsagn som «I see you!!!» og «I see you dancing!!!». Helgen er flink til å se enkeltmennesker, han både peker og stirrer. Vi (med sitteplass </3) kjenner at det ikke hadde bydd oss imot å bli slukt av øynene til Abel.

 

Noen rosiner i pølsen:


«Can’t Feel My Face» slo skikkelig an, det samme med «In the Night». Han får vist at han har blitt en stødig vokalist.  

«Earned It» ble fremført av Oslo Spektrum-blandakor, med Abel som dirigent.

Var også veldig stas å høre Drake-samarbeidet fra 2011, «Crew Love».  


Video: 

#TheWeeknd (og Oslo Spektrum-blandakor) gjorde blant annet «Can’t Feel My Face» ✨ Se vår Snap for flere snutter fra kveldens veldig utsolgte konsert (navn: www730no)

Et innlegg delt av 730.no (@730no)


Under det roligste partiet av «Tell Your Friend» er det gåsehudfest. «They told me not to fall in love, that shit is pointless». Hvem såret deg, Abel? Man får lyst til å pakke ham inn i et teppe, gi ham en kopp med te og klappe ham på hodet.

Etter «Die For You» roper en ivrig Abel-entusiast «I love you». Sangeren stopper opp og svarer «Where are you? I love you too baby». Dåååååån.

Så forteller han at dette er hans første headliner-turné i Europa, og at han elsker oss skikkelig høyt og at vi er det aller beste. Følelsen er gjensidig.

«I want every motherfucker dancing!» er det siste vi hører før «I Feel It Coming» blir blastet ut av høyttalerne. Sjokkerende nok blir denne låten også veldig godt mottatt.
Låten er over, sangeren takker for seg og rusler av scenen. Men vi har vært på konsert før, så vi vet at han kommer ut igjen.

Saken fortsetter nedenfor(HÅVARD JØRSTAD)


(HÅVARD JØRSTAD)LILLE UZI (HÅVARD JØRSTAD)(HÅVARD JØRSTAD)

«False Alarm» er i utgangspunktet litt kjip (sorry not sorry), men den gjør seg godt på en scene foran tusenvis av mennesker. Det var noen gode tre minutter med undergrunnsrave.

Til å være encore var det ganske stillestående stemning på gulvet. Med unntak av et par stykker som nikket i takt til nest siste låt, «Glass Table Girls».

Må være antiklimaks å avslutte med disse låtene? Bare undrer høyt. Han har jo mang en banger i repertoaret, som hadde passet bedre til å runde av aftenen. Et par av de første låtene kunne for øvrig vært sløyfet, eventuelt byttet ut. 

Siste opptreden: «The Hills». Kveldens hovedrolleinnehaver bukker, nikker og vinker ydmykt før han går bak scenen. Vi savner ham allerede.


Inntrykket man sitter igjen med er at:1) Abel er en sjukt fin fyr

2) Abel har blitt en sjukt flink artist

3) Abel elsker oss på ekte


Terningkast: 5

Fikk du ikke gått på konserten? Fortvil ei! The Weeknd spiller i Bergen allerede i juli, sammen med Cezinando og Bryson Tiller. Vinn billetter her.

Se også:
Rae Sremmurd sprutet utover hele Rockefeller