Hopp til hovedinnhold
(AMC)

The Walking Dead til Norge

Etter angivelige intense forhandlinger har nye, norske Fox Crime og TVNorge kapret rettighetene til å vise den kritikerroste seersuksessen The Walking Dead
Da amerikanske AMC annonserte at de sammen med regissør Frank Darabont (Shawshank Redemption) skulle tv-adoptere Robert Kirkmans prisbelønnede 2003-tegneserie med samme navn, så spontanejakulerte serienerder fra to ulike verdener i kor. 
Kanalen, som tidligere er kjent for å ha festet perler som Breaking Bad og Mad Men til fjernsynsapparatet, sendte første episode av i Halloween-helgen, og mottakelsen fra kritikerne minnet mye om hvordan norsk pressekorps reagerer på filmer fra fedrelandet. Publikum så ut til å være enig. Nesten 6 millioner zombie-fans sørget for å gjøre The Walking Dead til AMCs mest sette premiere noensinne. 

Fortsetter nedenfor traileren.


Selve historien handler om politimannen Rick Grimes (Andrew Lincoln) som våkner opp fra koma, bare for å finne at verden har tatt en dystopisk usving. En horde av levende døde herjer USA, og vi blir vitne til hvordan Rick må håndtere en hverdag full av mannevonde gnagere.

Kirkman har uttalt at han forsøker å legge til rette for et «survivalist adventure», hvor fokus er å blottlegge hvordan mennesker håndterer ekstreme situasjoner, samt hvordan de forandrer oss. Denne mellommenneskelige tematikken gjør at det skapes mer rom for komplekse karakterer og dypere storylines enn hva en tradisjonelt forventer av zombie-sjangeren.

Darabont har på sin side sørget for at horror-elementene får sin plass på tv, så du behøver ikke være redd for at gørr og blod drukner i drama. Komplementert av en stø hånd på både effekter og det filmatiske, utgjør dette en intens og klaustrofobisk seer-opplevelse som kan vokse til å bli noe meget bra.

(Alternativt så kanselleres den halvveis ut i andre sesong, og vises i reprise-marathon etter midnatt på en obskur kanal som ikke lenger klarer å fylle natten med bare poker.)

Første sesong av The Walking Dead er allerede sendt i USA, mens planene for sesong 2 lover 13 nye episoder. Stolte Fox Crime planlegger å starte opp i mars, mens TVNorge satser på høsten 2011.

Ikke like bra: Zombie Strippers: Samfunnskritikk fra Jenna Jameson

Nyeste saker fra 730.no

Les mer