Hopp til hovedinnhold
Jamie Campbell Bower vecna Netflix Stranger Things sesong 4 vol 2 crashed server
Jamie Campbell i ST4 (Netflix)

Stranger Things 4 vol. 2 fikk Netflix til å kræsje

Stranger Things 4 og The Upside Down bokstavelig break the internet.

I alle fall nettet til Netflix da de slapp Stranger Things sesong 4 volum 2 i dag.

(Ingen spoilere.)

Var du en av de mange som startet morgenen med resten av ST4? Da ble det kanskje nedtur. Millioner satt klare for å se hva som skjedde etter cliffhangeren i volum 1, hvor gjengen gjorde seg klare for kampen mot Vecna.

Netflix er kjent å ha et av de beste systemene og tech-folkene i bransjen, men streameren de fyrte opp fortsettelsen av sin største franchise – og nest mest sette TV-serie noensinne – ble det for stort press.

Vecna Millie Bobby Brown Jamie Campbell Bower vecna Netflix Stranger Things sesong 4 vol 2 crashed server

ST4 vol. 2 (Netflix)

Kort tid etter klokken 9 fredag morgen kræsjet hele plattformen ifølge Downdetector og ComicBook.

Det tok 30 minutter før Netflix kom tilbake til hektene, og i den perioden kom det 13 000 feilmeldinger.

Stranger Things 5 Vecna st5 the upside down Millie Bobby Brown Jamie Campbell Bower vecna Netflix Stranger Things sesong 4 vol 2 crashed server

Natalia Dyer som Nancy Wheeler, Gaten Matarazzo som Dustin Henderson, Joe Keery som Steve Harrington, Joseph Quinn som Eddie Munson, Maya Hawke som Robin Buckley, Priah Ferguson som Erica Sinclair, Sadie Sink som Max Mayfield, Caleb McLaughlin som Lucas Sinclair (Netflix)

The Duffer Brothers’ andre del av Stranger Things sesong 4 inneholder kun to episoder, men de varer i fire timer til sammen.

Tilbakemeldingene på ST4 er stort sett positive.

Duffer-brødrene får skryt for å ta serien i en mørkere retning, og selv om nivået på skuespillerne varierer, vanker mye ros til Millie Bobby Brown (Eleven), Sadie Sink (Max), David Harbour (Hopper) og nykommerne Jamie Campbell Bower (😬) og Joseph Quinn (Eddie).

Lengden på episodene er problemet for mange, og ST4 får kritikk for å stappe inn så mye handling at det kan føles oppblåst.

Caleb McLaughlin Lucas The Duffer Brothers st4 vol 2 crashing netflix

Caleb McLaughlin alias Lucas med The Duffer Brothers (Netflix)

Se den heftige traileren for ST4 vol. 2 her

For Netflix er lengden dog viktig, da de holder seertall hemmelig til fordel for barometeret seertid. Hvis vi skal tro streamerens egne tall, ble Stranger Things 4 vol. 1 sett i 900 millioner timer i den første måneden.

Rekorden for et Netflix-serie tilhører Squid Game.

I sin første måned ble den sett 1,65 milliarder timer. Men hvis man legger sammen alle episodene til ST4, vil Hawkins-gjengen trolig bli Netflix’ mest sette seriesesong noensinne.

Hver episode at et produksjonsbudsjett på omtrent 300 millioner kroner. (Noe som gjør at det ser større og mer episk ut enn for eksempel… Obi-Wan Kenobi? Men denne nye Disney+ serien ser storslagen ut

Les også: Se hvilken serie som tar førsteplassen fra Stranger Things i Norge

Les mer