Hopp til hovedinnhold
The Many Saints of Newark GANG GANG (HBO)

The Sopranos fortsetter – som forløperen The Many Saints of Newark

GANG GANG: The Many Saints of Newark (HBO)

The Sopranos-skaperen David Chase teamer opp med The Sopranos-manusforfatter Lawrence Konner for å lage forløperfilmen The Many Saints of Newark basert på HBO-klassikeren.

Historien på det store lerretet, som altså finner sted før serien, skal ha med karakterer fra showet ifølge Deadline.


The Sopranos-filmen
fokuserer på den italiensk-amerikansk New Jersey-mafiaen som beefer med lokale afrikansk-amerikanere. Handlingen finner sted i kjølvannet av Newark-opptøyene i 1967. 26 personer ble drept og over 700 skadet. 

James Gandolfini, som spiller Tony Soprano, døde i 2013, mens Frank Vincent, som har rollen som Phil Leotardo, gikk bort i fjor.


Det er ventet at Tonys pappa, The Sopranos-capo Giovanni «Johnny Boy», blir en sentral karakter i filmen. Sammen med andre familiemedlemmer fra serien.

– David er en mesterlig historieforteller og vi, sammen med våre kolleger hos HBO, er henrykte over at han har bestemt seg for å igjen besøke, og forstørre, Soprano-universet i en spillefilm, sier den ferske Warner Bros. Pictures-styrelederen Toby Emmerich. 

David Chase debuterte som filmregissør med Not Fade Away i 2012. Filmen handler om Jersey-ungdommer som på 60-tallet danner en rockgruppe.


Home Box Office alias HBO startet i 1974, men det var The Sopranos (og Sex and the City) som gjorde kanalen verdenskjent på slutten av 90-tallet. 
The Sopranos avsluttet i 2007 etter seks sesonger. 

Les mer