Hopp til hovedinnhold
Datasnokeren Neo og Trinity gjenforenes i The Matrix 4 (Warner Bros.)
Datasnokeren Neo og Trinity gjenforenes i The Matrix 4 (Warner Bros.)

The Matrix 4: Keanu Reeves forteller hvorfor han sa ja til ny oppfølger

The Matrix 4 fortsetter innspillingen i neste måned. (Se traileren til Bill & Ted Face the Music nederst.)

Hvis du synes handlingen i Tenet har vært hemmelighetsfull… Temaet i det nye kapittelet av The Matrix finnes det fortsatt ingen informasjon om. Selv etter annonseringen i fjor sommer, som kom som en overraskelse på de fleste.

Er The Matrix 4 en forløper? En blanding? Reiser de i tid?

Det som er sikkert er at Keanu Reeves vender tilbake som Neo alias Thomas Anderson, mens filmen igjen lages av Lana Wachowski. Etter flere år med krangling med Warner Bros., som har vært ivrige til å få en ny film. I motsetning til filmskaperne.

Innspillingen startet i februar, for å bli satt på vent frem til juli på grunn av COVID-19.

Skeptikere mente Keanu kun takker ja på grunn av pengene, men John Wick-stjernen sier det er mye større enn som så. Han  er lidenskapelig når han snakker med Empire om The Matrix 4 og filmskaperen.

– Lana Wachowski skrev et vakkert manuskript og en vidunderlig historie som appellerte til meg. Det er den eneste grunnen til å gjøre [filmen], sier den Beirut-fødte 55-åringen.

– Å jobbe med henne igjen er bare fantastisk. Det har vært virkelig unikt og jeg tror historien har noen meningsfylte ting som kan være sunt for oss.

😎 (Warner Bros.)

😎 (Warner Bros.)

Carrie-Anne Moss er tilbake som Neo-partneren Trinity, og hun roser det overraskende prosjektet opp i skyene.

– Jeg trodde aldri at dette ville skje. Det var aldri på radaren min i det hele tatt, forteller kanadieren, også kjent fra Netflix-serien Jesse Jones.

Skuespilleren sier The Matrix 4 føles som en velsignelse.

– Da jeg fikk det presentert på den måten jeg fikk det presentert til meg, med utrolig dybde, integritet og kunstnerisk dyktighet, tenkte jeg… «Dette er en gave.» Det var bare så spennende, sier Carrie-Anne i det kommende julinummeret av Empire.

Jada Pinkett Smith som Niobe (Warner Bros.)

Jada Pinkett Smith som Niobe (Warner Bros.)

Lana Wachowski laget de tre forrige filmene med søsteren Lily. Da The Matrix 4 ble annonsert via Warner Bros, sa hun i pressemeldingen at idéene de utforsket for 20 år siden er enda mer relevante i dag.

– Jeg er veldig glad for å ha disse karakterene tilbake i livet mitt og takknemlig for enda en sjanse til å jobbe med briljante venner.

The Wachowskis er transpersoner tidligere kjent som The Wachowski Brothers.

The Matrix fra 1999, fulgt av både The Matrix Reloaded og The Matrix Revolutions i 2003, spilte inn 1,6 milliarder dollar (15 milliarder kroner) på kino.

Fansen håper nå at den fjerde filmen skal bli bedre enn den tredje.

The Matrix Revolutions ble av mange sett på som en skuffelse. Flere anmeldere mente at filmen ble kjedelig, med mer fokus på spesialeffektene enn selve karakterene.

Utenom Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss, har blockbusteren igjen med Jada Pinkett Smith som Niobe og Lambert Wilson som The Merovingian. I andre roller finner vi Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, The Watchmen), Priyanka Chopra (Quantico, Bajirao Mastani) og Neil Patrick Harris (Starship Troopers, Gone Girl).

Stuntduoen Chad Stahelski og David Leitch fra triologien jobber også med den nye filmen.

The Matrix 4 har premiere i mai 2021.

Apropos oppfølgere til gamle Keanu-filmer…

I august er Keanu Reeves tilbak med Alex Winter i Bill & Ted 3 alias Bill & Ted Face the Music. Se første teaser her:

Se også:

Warner Bros. bekrefter at The Flash-stjernen er sparket etter tweets med rasisme og kvinnehat

Les mer