Hopp til hovedinnhold
Ashley Johnson Ellie The Last of Us saksoker ekskjaereste Brian Wayne Foster
Ashley Johnson alias O.G Ellie fra The Last of Us saksøker eksen (Instagram)

Ashley Johnson fra The Last of Us saksøker eksen

The Last of Us-stjernen Ashley Johnson og seks andre kvinner saksøker Brian Wayne Foster.

Etter å ha bedt om besøksforbud tidligere i år, samler nå Ashley Johnson (født i 83) og seks andre kvinner seg for å saksøke eksforloveden hennes Brian Wayne Foster.

I søksmålet anklager de han for vold i hjemmet, forsettelig påføring av emosjonelle plager, seksuelle overgrep og forfølgelse.

Ashely Johnson er mest kjent for sin rolle som Ellie Williams i videospillet The Last of Us.

I HBO-adaptasjonen av spillet har hun ikonisk nok rollen som moren til Ellie, som spilles av Bella Ramsey i serien.

I tillegg til å ha en lang CV som stemmeskuespiller dukker hun også opp i titler som The Avengers, The Help og Netflix-serien The Killing – en amerikansk versjon av den danske krimserien Forbrytelsen.

Se også: Grimes saksøker Elon Musk

Ashley Johnson og Bella Ramsey i The Last of Us (HBO)

Skuespilleren ble sammen med manusforfatteren og musikeren Brian Wayne Foster i 2012, og i 2018 annonserte paret at de var forlovet.

I mars i år kom derimot nyheten om brudd. Kort tid etter søkte Ashley om besøksforbud fordi han skal ha forsøkt å presse henne for 150k dollar (1 639 822 kroner). Hun hevdet også at han var i ferd av å gå av hengslene som følge av hans rusavhengighet, og hun fryktet for at han var så farlig nære kanten at han kunne være kapabel til å skade eller enda verre – drepe.

Brian, som tidligere var en del av Dungeons & Dragons-nettserien Critical Role, nektet selv for disse anklagene.

Det skriver Radar Online.

«Det virkelige tapet for meg er inspirasjonen som historien min har vært for mennesker over hele verden. De som vet om reisen min fra bruk av heroin, alkohol og andre stoffer jeg brukte for selvmedisinere. Og de som har blitt inspirert av min historie, musikken min og skrivingen min for å selv slutte eller få hjelp […] På grunn av dette besøksforbudet vil mange mennesker jeg verdsetter nå tro at jeg har fått tilbakefall og er en overgriper», skrev Brian i rettsdokumentene angående besøksforbudet tidligere i år.

Til PageSix forteller The Last of Us-skuespillerens advokat at politibetjenten som gikk gjennom bevisene ble så bekymret at han selv gikk til en dommer for at besøksforbudet skulle få umiddelbar virkning.

Ashley Johnson og Brian Wayne Foster på premieren til The Last of Us i januar 2023 (Michael Buckner/Variety via Getty Images)

Det ble dog opphevet forrige måned, og nå tar altså Ashley Johnsen nye rettslige grep.

Og hun får med seg seks andre kvinner – inkludert hennes egen søster.

«Fosters trusler om å presse Johnson ved å frigi personlig informasjon og hans konsekvente fysiske trusler, inkludert men ikke begrenset, til å slå gjennom glass, kaste gjenstander og skrike banneord i ansiktet hennes, har gjort Johnson redd, skremt, ute av balanse, forvirret, traumatisert og under konstant press i årevis», lyder rettsdokumentet.

Det hevdes også at skuespilleren har god grunn til å tro at eksen kan påføre henne skade. Det skrives blant annet at Brian skal ha begynt å gå rundt med en softgun etter bruddet.

«Etter bruddet i mars 2023, begynte Foster mistenkelig nok å bære rundt på en stor svart sekk og en ammunisjonskoffert som inneholdt to softguns som er modifisert for å se ut som ekte våpen, og en garotte som er et kvelningsredskap.»

I søksmålet skriver også Ashleys søster – Haylie Langseth – at en beruset Brian skal ha kommet med upassende seksuelle kommentarer og seksuelt trakassert henne foran barna hennes.

(Critical Role)

De andre kvinnene i søksmålet forteller om flere hendelser med Brian, mens han var sammen med Ashley. De hevder blant annet at han skal ha fortalt at de var i et åpent forhold.

«Foster behandlet ofte disse kvinnene som seksuelle objekter. Han tok på de seksuelt uten samtykke, noen ganger i åpent offentlige omgivelser. Enhver kvinne som nektet å underkaste seg hans vilje eller som konfronterte han, ble møtt med en vrede av banneord og trusler.»

En av kvinnene er Brians Critical Role-kollega Danielle Carr. Hun er en av nettseriens produsenter. Alle episodene med Brian er for øvrig fjernet.

Danielle forteller blant annet om en hendelse der Brian beordret henne til å stoppe bilen de begge satt i. Da hun gjorde som han sa, skal han ha bedt henne løfte opp toppen sin og tatt på brystene hennes. Da hun ba han om å slutte skal han bare ha ledd av henne, ifølge rettsdokumentene.

Brian har ikke uttalt seg om det nye søksmålet så langt.

Se også: Stranger Things-stjernen forteller om ubehagelig opplevelse med produsent

Nyeste saker fra 730.no

Les mer