Hopp til hovedinnhold
(CINEMAX)

The Knick: Se Clive Owen som junkie-lege

(CINEMAX)

Hvordan var det egentlig å leve i New York på starten av 1900-tallet? Litt som nå, men med stiligere antrekk, dårligere hygiene og penere språk? Vel, omtrent sånn, skal vi tro Cinemax’ nye serie The Knick. Hvor historisk riktig universet i serien er vet vi ikke, men det ser fett ut. Og jævlig. Om du synes legebesøk og operasjoner er ille i dag, tenk på hvordan det var for hundre år siden. Trenger du ambulanse? I The Knick blir du hentet av en sarkastisk drittsekk med hest og kjerre. (Spilt av Chris Sullivan.) 

Fortsetter under 


(CINEMAX)

Dramaserien handler om det fiktive sykehuset Knickerbocker, kalt The Knick, og tar for seg hvordan moderne medisin har blitt til den vi kjenner i dag. I hovedrollen som Dr. John Thickery finner vi Clive Owen, en dyktig, men eksentrisk kirurg med et hav av personlighetsbrister. (Han er blant annet avhengig av sin daglige dose kokain.)

En annen sentral karakter er Dr. Algernon Edwards, spilt av André Holland. Han er dritflink i jobben sin, men ingen bryr seg – han er nemlig afroamerikaner. På elegant vis svipper seriens første to episoder innom den forjævlige rasediskrimineringen som var normen på den tiden, hvor det var uhørt å se en som Dr. Edwards på et sykehus for hvite. 

Fortsetter under 


(CINEMAX)


Vi blir også minnet på at det ikke var like lett å være kvinne, blant annet via Juliet Rylances karakter Cornelia Robertson og sykepleier Lucy Elkins, spilt av Eve Hewson. 


Se eksempel på rasisme anno 1900 i kort klipp fra første episode:

Fortsetter under 

Noe vi får se mye av i serien er blod. Og sårinfeksjoner, tarmer og andre indre organer. Det meste som egentlig skal holdes inne i kroppen brettes til de grader utover skjermen. The Knick er ikke redd for å vise det groteske, men jevnt over er det likevel en visuelt pen affære. Og det beste vi har sett på lenge, det er imponerende å sette så sterke inntrykk etter bare to episoder. (Se massiv skrytesnutt fra HBO Nordic her.) 


The Knick
er skrevet av Jack Amiel og Michael Begler, mens Steven Soderbergh (Erin Brockovich, Ocean’s Eleven, Magic Mike) står for regien.


Se kort trailer nå: 

Følg The Knick lovlig på HBO Nordic og C More Play, episodene legges ut kort tid etter at de sendes i USA. Serien har allerede fått grønt lys for 10 nye episoder, sesong 2 kommer i 2015. 

HBO Nordic har raust nok lagt ut hele første episode gratis på YouTube, se den her.

Bedre søndagstitting får du ikke.  
 

Se også: Ekkelt var det også på 1800-tallet – sjekk ut Penny Dreadful

Nyeste saker fra 730.no

Les mer