Hopp til hovedinnhold

The King’s Speech: Prisdryss?

(See-Saw Films)

The King’s Speech seiler i gylden medvind om dagen. I Hollywoods nåværende høytid for prisutdelinger, startet filmen med å høste 7 Golden Globe-nominasjoner, hvorav Colin Firth endte opp med å ta hjem prisen for beste mannlige hovedrolle.

Da den britiske filmen fulgte opp med å motta 12 Oscar-nominasjoner, blant annet for beste film, beste regissør og samtlige kategorier for skuespillerne, markerte den seg for alvor som årets favoritt.

Ytterligere testamenter til filmens severdighet dukket opp i helgen, da regissør Tom Hooper vant årets utmerkelse fra Directors Guild of America (DGA), en pris som vanligvis hinter til hvem som vinner tilsvarende Oscar. Screen Actors Guild (SAG) belønnet skuespillerensemblet med prisen for Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture, og Colin Firth fikk nok en pris for beste hovedrolle. Det er også verdt å nevne at filmen er nominert til intet mindre enn 14 britiske BAFTA awards.

Handlingen baserer seg på en sann historie om Storbritannias Kong George VI og hans problemer med stamming. Selv om plottet på overflaten kanskje ikke høres altfor sexy ut, er det nå altså mye som tyder på at det finnes noe spektakulært å se gjennom filmens to timer.

The King’s Speech åpner på norske kinoer den 11. februar, og traileren får du her:


Nyeste saker fra 730.no

Les mer