Hopp til hovedinnhold
FUCK THE SYSTEM: JENNIFER MED GESTAPO (NORDISK FILMDISTRIBUSJON/LIONSGATE)

The Hunger Games > Robinson

FUCK THE SYSTEM: JENNIFER MED GESTAPO (NORDISK FILMDISTRIBUSJON/LIONSGATE)


Som forventet ble The Hunger Games en suksess. Men Jennifer Lawrence og co kunne kanskje ikke håpe at filmen skulle bli en så stor smash. I helgen ble den både litt lettbeinte og litt ekle action/eventyr-thrilleren sett av 20 millioner mennesker i USA og Canada, som tilsvarer 155 millioner dollar alias nesten en millard kroner. Dette er den beste åpningen siden The Dark Knight ($158 mill) og siste Harry Potter ($169 mill), og som selskapet Lionsgate stolt presiserer: Hvis vi ser bort fra oppfølgere; så har ingen filmer noensinne åpnet så stort.


I alle andre land er folk også hypp på å se hvordan den bestselgende Suzanne Collins-romanen ser ut på lerettet. Ifølge Filmweb
ble det i Norge kjøpt 61 597 billetter i premierehelgen, som tilsvarer over 6 millioner kroner. Dette er den beste åpningen i Norge i 2012 siden Mission: Impossible – Ghost Protocol (ca. 5,4 millioner kroner).

Under visningene i superkinosalen på Colosseum i Oslo i helgen fikk publikum ganske streng beskjed om at filming og fotografering var forbudt, og at folk som laget bråk skulle bli kastet ut. En stor del av den unge målgruppen kommer garantert til å ha The Hunger Games som sin første gedigne filmopplevelse. Selv om bøker alltid er bedre (vel, kanskje utenom The Shining), så har den ikke så erfarne spillefilmregissøren Gary Ross satt sammen en solid underholdningspakke med, eh, full pakke. Action, science fiction, spenning, kjærlighet og en liten slags dose samfunnskritikk.

Se også: Jennifer Lawrence i GQ + Funny or Die: The Hungover Games

I et land i en nær fremtid er storbyen for de rike og ikke minst flashy og fargerike, mens distriktene på utsiden er for de fattige og gjennomført gråkledde. Type Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Som om dette ikke er urettferdig nok, krever det dekadente styret at distriktene ofrer ungdom som må delta i realityshowet The Hunger Games. Her må 24 gutter og jenter slåss på liv og død til det kun er én overlevende. Direkte på tv.

Rollen som 16 år gamle Katniss Everdeen gjør Jennifer Lawrence (Winter’s Bone) og hennes akkurat passe søte og tøffe Juliette Lewis-ish selv til en superstjerne. Med hjelp fra mange andre. Josh Hutcherson og Liam Hemsworth er to av gutta fra hennes distrikt, mens Woody Harrelson og drøyt evigunge Lenny Kravitz spiller mentor og manager. Se også opp for 13 år gamle, nydelige, dansk-amerikanske Amandla Stenberg, (lille Zoe Saldana i Colombiana) og Wes Bentley (American Beauty) som produsenten av The Hunger Games-showet i filmen.


Romanen har to oppfølgere: Catching Fire og Mockingjay. Altså to kommende, potensielle blockbustere.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer