Hopp til hovedinnhold

The Hangover for damene

KLARE FOR VEGAS (Universal)

Når du titter på merittene til Judd Apatow er det vanskelig å ikke bli overveldet av hvor mange glimrende prosjekter mannen har produsert, eller hans evne til å identifisere og dyrke frem humortalenter.

Judd Apatow

Judd Apatow (ABC)

Allerede i 1999 lanserte han noen av 2011s største stjerner, og sørget for å initiere karrierene til moromann Seth Rogen, Oscar-nominerte James Franco og den joviale gladgutten Jason Segel, i den severdige ungdomsserien Freaks and Geeks.

Om du også husker Apatow-produserte Anchorman fra 2004 og filmens gedigne humorensemble ledsaget av Will Ferrell, blir det lettere å forstå Apatow som det midtpunktet han er i komedieverdenen.

Hvis vi fortsetter å ramse opp filmer som Superbad, Knocked Up, Forgetting Sarah Marshall, Pineapple Express, The 40 Year Old Virgin og Get Him To The Greek, så øker også forståelsen for hvorfor forventningene til Bridesmaids, Apatow sin nye langfilm, er så høye:


Denne gangen har Apatow overlatt regissørstolen til Paul Feig, som har gjort stor suksess i tv-verdenen. Feig har blant annet regissert episoder for 30 Rock, Weeds, Mad Men, Parks & Recreation, The Office, Arrested Development og fantastiske Bored to Death.

Saturday Night Live-blondinen Kristen Wiig har vært med på å skrive manus, og spiller også hovedrollen i Bridesmaids. Plottet sentreres rundt hennes erfaring som forlover for bruden Lillian (spilt av Maya Rudolph, også fra SNL), i det hun forsøker å lede brudefølget gjennom en rekke absurde bryllupsforberedelser.

Ut i fra traileren å dømme kan vi muligens forvente oss en «The Hangover for damene», som også kan funke for menn, selv om jenter stort sett ikke er like morsomme som gutter. (Neida. Joda.) Filmen debuterer på norske kinoer 19. august, med Kristen Wiig (SNL), Maya Rudolph (SNL), Rose Byrne (Damages), Ellie Kemper (The Office), Melissa McCarthy (Gilmore Girls) og Wendi McLendon-Covey (Reno 911) i hovedrollene. Se opp for Mad Men-hunk #1.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer