Hopp til hovedinnhold

The Airborne Highfives – Diggest i Norge? Tone og Åge!

AIRBORNE IDENTITY – GEDDIT? (FACEBOOK)

 
Ahhh, heia Norge! God stemning på radio om dagen, altså. Vi skrev nylig en entusiastisk liten gladsak om Asker/Bærum-baserte Kid Astray (← luv you guys), og i disse dager er altså The Airborne Highfives og deres «Monster» i ferd med å blåse opp på P3 som en deilig syng med-ballong.
 
Vi hollererte på Trøndelag-bandet som brakk ned oppturen for oss.
 
Se den Sondre Sivertsen-regisserte videoen til Conor Patrick-produserte «Monster» nedenfor.

Heia gutta & grattis med A-listing. Hvordan ble «Monster» til og hva handler den egentlig om?
– Tusen takk for det! «Monster» laget vi i stua hjemme hos produsenten vår Conor Patrick, og handler om den sjenerte, uskyldige jenta som skjuler sin indre dyriske side. Hun er ikke alltid den hun utgir seg for å være, og kan både overraske og sjokkere innenfor soverommets fire vegger. Dette monsteret er ikke et spøkelse og bor ikke under, men oppi sengen!!  
 
Knis, okay. Hvis vi snakker mer tradisjonelle monstre, har dere et favorittmonster på film?


 
– Hufsa fra Mummidalen har skremt oss alle til tårer en gang i tiden!
 
Dere er sånn typ 35 stykker i bandet deres. Hvorfor så mange? Er det egentlig noen av dere som er overflødige også tør dere ikke si ifra? 
 
– The Airborne Highfours fenger ikke like bra, med mindre du er Star Wars-fan. Vi er fem kompiser og bandet hadde ikke vært det samme bandet uten det gode samholdet oss i mellom. 
 


Søtt. Men, ja hva er meningen med bandnavnet deres? 
 
– Følelsen av det å ville hoppe høyt og gi alt, alltid, var en ensidig tanke, og ble tidlig et felles mål for alle fem i bandet. The Airborne Highfives var derfor et naturlig valg av navn.
 
Trøndelag har sørget for mye god musikk gjennom årene. Har dere noen midt-norske musikalske inspirasjonskilder? 


 
– Conor Patrick er desidert den minst anerkjente artisten i Trondheim utifra hans musikalske uttrykk, og awesomeness! Fanden selv, Christoffer Øien har også imponert oss alle med sin fortryllende stemme i et magisk lydlandskap. Og ingen av oss kan si at vi ikke ser opp til evigunge Åge Aleksandersen.

Fortsetter nedenfor.

Hvem er Norges diggeste kvinnelige artist? 
 
– Uten tvil Tone Damli Aaberge. Vi har en softspot for damer med vakker dialekt…  
 
Hvem er Norges kjekkeste mannlige artist?
 
– Hehe, norges kjekkeste mannlige artist er og vil alltid være Åge Aleksandersen. Det er en mann med hår på brystet og sjarmen i boks! 
 
Hvis dere kunne velge ut én norsk kjendis/artist som kunne bli med i bandet deres á la Linnea og Donkeyboy, hvem ville dere valgt? 
 
– Her må vi nok en gang nevne Tone Damli Aaberge. En av de neste singlene er en låt som er laget for en duett, og i denne sammenhengen håper vi på et samarbeid med Tone.
 
Får håper hun leser dette (det gjør hun sikkert). Til slutt: Hva ønsker dere dere til jul? 
 
– Vi trur nissen allerede har vært på besøk hos oss og gitt oss en fantastisk mulighet i julegave. Vi har mye å se fram til og gleder oss til et nytt, spennende og innholdsrikt år. Det er utrolig gøy at folk liker debutsingelen vår, men det er nå det starter! Vi lover masse positiv energi, konserter og et MONSTER av et album i 2013. (Dersom verden ikke går under den 21. desember.)
 

Tror det går bra. God jul!

Se videoen til «Monster»:

Kjøp singelen her:


Nyeste saker fra 730.no

Les mer