Hopp til hovedinnhold
Au/Ra x Alan Walker x DEATH STRANDING (Instagram)

Topp 11 norske sanger som kom i dag

Hurra for fredager! Og hurra for masse kliss ny musikk.

I dag ble det gitt ut sanger fra mer enn 45 norske artister.

Her velger vi ut noen av disse singlene – innen flere sjangere.

Alan Walker & Au/Ra «Ghost»   

Hele Norges Fana-far er i skrivende stund nr. 5 hos Spotify i Norge med «Play», men gønner på med ny singel. Her teamer han opp med sangfuglen Jamie Lou Stenzel alias Au/Ra – og resultatet er vakkert <3! Låten til bergenseren og den Ibiza-fødte (EDM-baby) 17-åringen er fra soundtracket til DEATH STRANDING; det nyeste spillet til den japanske spillveteranen Hideo Kojima. Alan har produsert låten med hjelp fra Big Fred, Marcus Arnbekk Andrew Frampton og Max Farrar. PS: Se 11 år gamle Au/Ra covre Pink her.

 

CLMD feat. Tungevaag «DANCE»

Dobbel dose Martin! Her sammen med en mystisk sangjente som egentlig bare vil danse. Feelgood-låten har dansegutta laget med Skinny Days, og dette lyder som en sertifisert smash!

 

B-Boy Myhre «Bank»

Denne er dritbra. I sommer slapp han musikkvideo med Cezinando, men her går Benjamin solo – med god musikkhjelp fra Ole Torjus Hofvind. Teksten til Myhre er big lit + litt #TMI. «Jeg har lyst til å kræsje dagen din / snike meg inn i cribben din på natten, tæshe lader’n din, stå å spille Waka Flocka fucka ute i hagen din / kanskje ting var annerledes om jeg ikke sa en ting / tømmer alle tankene jeg har om deg på magen min.»

 

Breveglieri med Imsito «Må få tak i deg»

Denne er dødsmat – og Breveglieri vet at han er digg. Hvis ikke dette Loddefjord-talentet popper, må noen gå. Gjestingen fra Imsito drar også opp, mens den tøffe beaten er via Dennis Larsen Bogel.

 

Julie Bergan «Bored»

Når JB sier at hun elsker deg, mener hun egentlig at hun elsker deg til hun kjeder seg. Slik gladjentelogikk blir til gladmusikk. Utenom denne singelen, produsert av Justin Slaven alias Slavo, er Skien-mor ute med EP-en HARD FEELINGS: ventricle 1. PS: Det rare smilet på coveret skyldes Julies nye diamanttann.

 

Hkeem med Alicya «Oslo S»

Gratulerer til «Fy faen»-helten som nå endelig er ute med sitt selvtitulerte debutalbum. Kastel-låten, hvor han har kjærlighetssorg på Oslo S, gjestes av nykommeren Alicya, mens platen også har med sadboy-kongen Unge Ferrari og sakkyndige Jonas Benyoub.

 

Kapteinen «SÅNNE SOM MEG»

I en rettferdig verden blir Nora Collectives koseligste kar en superstjerne. Kjell Øverland, som han egentlig heter, er et allsidig talent som skriver og produserer musikken sin helt selv. Putt respekt på navnet hans. På sin nye singel har han passende nok god tro på seg selv.

 

Coucheron «Ecstasy»

Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier Teigen hyller knips! Neida. Men denne flinkisen fra det kreative miljøet rundt Musikkflekken og Sandvika Storsenter har kokt sammen en stilig låt som bør kunne få mange i ekstase.

 

YLVA «Come Get Your Boyfriend»

Hvorfor snoker kjæresten din utenfor huset til unge Olaisen? Kristiansand-jenta lurer på det samme på sin nye svulstige singel, i musikalsk regi via Hennedub og Feels.

 

JNS med Martin Hazy «4:00»

Det er for lite blokkfløyte i norsk rap. Men Thomas og Dårlig Vane-medlemmet er på saken. Ballin’!

 

Louam feat. Devin Morrison «Like 90’s R&B»

Mens Summer Walker setter rekorder med sin retro-R&B, har slår Louam alias Lwam Feshatzion fra Ellingsrud i Oslo et slag for sjangerens mid-school-stil. Produsert av JNS.

 

Kråkesølv «Steinvinga»

La oss avslutte verdig med ekte Bodø-vibes. Dette er den andre smakebiten på indiebandets sjette album. Låtskriver og bassist Petter Unstad, som her spiller gitar for første gang på en Kråkesølv-låt, forteller at «Steinvinga» beskriver situasjonen og refleksjonene ved å en sjelden gang krype til korset og vedgå sin egen bitterhet.

Mer norsk popkultur – to premierer i dag:

Filmanmeldelse: Norge trenger flere filmer som Spionen

Serieanmeldelse: Norges nye Hollywood-stjerne fortsetter å imponere i ny HBO-serie

Les mer