Terningkast 6: Årets påskekrim finner du hos HBO

15. apr 2017 kl. 00:00
GJENGEN VED PEISEN I HEMSEDAL (HBO NORDIC)

GJENGEN VED PEISEN I HEMSEDAL (HBO NORDIC)

Å i Saaaabeltann, dere. Her kommer et serietips dere ikke må sove på, da de 6 episodene av BBC og HBO Nordics ferske Clique vil bli slukt i et jafs. Og det selv om de varer nesten 45 minutter hver.

Ved første øyekast kan det virke som overfladisk jentedrama satt til universitetet i Edinburgh, men det er ikke en sånn serie.

Georgia (Aisling Franciosi, Legends, Jimmy’s Hall, Ambition) og Holly (TV-debutanten Synnøve Karlsen, hallo er hun litt norsk?? Ser sånn ut, selv om hun ser ut til å være født i Glasgow) har kjent hverandre siden de var 11 år.

Som nye elever ved skolen blir de plutselig dratt inn i en helt ny verden.

Fortsetter nedenfor


MENS ALLE ANTE FRED OG INGEN FARE. (HBO NORDIC)

Her er det dog ikke snakk om fadderuker og torsdagskvelder rund Youngstorget, nei, vi snakker en eliteklikk av unge alfakvinner. Gjengen blir geleidet av den suverene og feministiske professor Jude (
Victor Frankenstein, The Best Exotic Marigold Hotel, Sherlock), men Holly merker fort at det er noe som skurrer i dette universet.

Når du først tror at du skjønner greia så gjør du ikke det likevel, nemlig.

– Jeg tror det koker ned til forholdene mellom kvinner og hvordan de prøves og testes i veldig høyt pressede omgivelser. Hvordan du støtter disse kvinnene eller går imot dem. Det er det som er interessant, spesielt når det handler om to bestevenner i dette scenariet, sier Karlsen til Den of Geek.

Fortsetter nedenforRETT FØR ESKALERTE. LITT. (HBO NORDIC)
Clique ble skapt av Jess Brittain (Skins) for BBC, og den psykologiske thrilleren er alt du vil trenge denne påsken, siden NRK har vist ca. alle episodene av Poirot og Miss Marple tidligere.

Ok, så har den litt småplukk som kunne blitt gjort noe med, men her er det snakk om så små detaljer at kun NØRDS som undertegnede ikke overser. For Clique klarer likevel å dra deg mer og mer inn i dypet og plutselig sitter du der, det er midnatt og kun én episode igjen.

Så om dere vennligst kan gå og se serien selv – så jeg kan wrappe ting opp her og se ferdig uten å måtte ødelegge døgnrytmen helt? Herfra blir det i alle fall toppkarakter – det har jo tross alt vært en ganske lang fredag, si…

Sjekk ut traileren og få med deg sesong 1 av
Clique via HBO Nordic her:Se også:
Oslo-jente spiller i Netflix’ nye serie