Hopp til hovedinnhold
GJENGEN VED PEISEN I HEMSEDAL (HBO NORDIC)

Clique får terningkast 6

GJENGEN VED PEISEN I HEMSEDAL (HBO NORDIC)

Å i Saaaabeltann, dere.

Her kommer et serietips dere ikke må sove på, da de seks episodene av BBC (og HBO Nordic) sin nye Clique vil bli slukt i et jafs.

Og det selv om de varer nesten 45 minutter hver.

Ved første øyekast kan det virke som overfladisk «jentedrama» satt til universitetet i Edinburgh.

Men det er ikke en sånn serie.

Georgia (Aisling Franciosi, Legends, Jimmy’s Hall, Ambition) og Holly (debutanten Synnøve Karlsen som – hallo – er norsk. Selv om hun er født i Glasgow) har kjent hverandre siden de var 11 år.

Som nye elever ved skolen blir de plutselig dratt inn i en helt ny verden.


MENS ALLE ANTE FRED OG INGEN FARE. (HBO NORDIC)

Her er det dog ikke snakk om fadderuker og torsdagskvelder rund Youngstorget, nei, vi snakker en eliteklikk av unge alfakvinner.

Gjengen blir geleidet av den suverene og feministiske professor Jude (Victor Frankenstein, The Best Exotic Marigold Hotel, Sherlock), men Holly merker fort at det er noe som skurrer i dette universet.

Når du først tror at du skjønner greia så gjør du ikke det likevel, nemlig.

– Jeg tror det koker ned til forholdene mellom kvinner og hvordan de prøves og testes i veldig høyt pressede omgivelser. Hvordan du støtter disse kvinnene eller går imot dem. Det er det som er interessant, spesielt når det handler om to bestevenner i dette scenariet, sier Synnøve Karlsen til Den of Geek.

Fortsetter nedenfor

RETT FØR ESKALERTE. LITT. (HBO NORDIC)

Clique ble skapt av Jess Brittain (Skins) for BBC, og den psykologiske thrilleren er alt du vil trenge denne påsken, siden NRK har vist ca. alle episodene av Poirot og Miss Marple tidligere.

Ok, så har den litt småplukk som kunne blitt gjort noe med, men her er det snakk om så små detaljer at kun NØRDS som undertegnede ikke overser.

For Clique klarer likevel å dra deg mer og mer inn i dypet og plutselig sitter du der, det er midnatt og kun én episode igjen.

Så om dere vennligst kan gå og se serien selv – så jeg kan wrappe ting opp her og se ferdig uten å måtte ødelegge døgnrytmen helt?

Herfra blir det i alle fall toppkarakter – det har jo tross alt vært en ganske lang fredag, si…

Sjekk ut traileren og få med deg sesong 1 av
Clique via BBC eller HBO Nordic.

Se også:
Oslo-jente spiller i Netflix’ nye serie

Nyeste saker fra 730.no

Les mer