Hopp til hovedinnhold

Terningkast 0 til Will Smiths norgesaktuelle film


EDWARD KLARER IKKE Å REDDE FILMEN (WARNER)

6. januar starter Collateral Beauty på norske kinoer. Men du trenger neppe å glede deg. Til tross for tung promo fra en entusiastisk Will Smith, så debuterte den på 4. plass i USA etter å ha blitt slaktet av mange anmelderne.
 
Filmen, regissert av David Frankel (The Devil Wears Prada),
er den største floppen i Wills karriere.

 


Hvis man skal oppsummere handlingen med to setninger, så lyder det dog okay:
Etter at en karismatisk New York-mann (Will, selvfølgelig) med stor suksess i reklamebransjen mister sin vesle datter, så trekker han seg sorgfullt vekk fra livet han levde. Kollegene legger derfor en drøy plan for å få ham til å konfrontere sorgen på en alternativ måte.
 
Fortsetter nedenfor.
 
WILL OG NAOMI KAN IKKE SPICE UP DENNE FILMEN (WARNER)
Men kritikerne mener det hele serveres på en stusselig måte.
Washington Post hater ikke mest, men nøyer seg med 2 av 4 stjerner.
– Filmen klarer å være overfladisk og hjerteskjærende samtidig. Det er ikke en enkel brag, men det er heller ikke rosverdig, skriver avisen, som heller ikke føler at handlingen henger på greip.
– Men hva er egentlig poenget med et plot når man har ekstreme close-ups av (Will), hans blodsprengte øyne med tårer mens han tenker tilbake på en solfylt ettermiddag i parken med datteren sin?
The Hollywood Reporter er enige, og synes det blir svett og klisjeaktig.
– Publikum som liker å smile gjennom tårene, og som ikke har noe i mot å få knappene sine trykket på de mest åpenbare måtene, kan trolig finne noe mye verre.
Utenom den 48 år unge superstjernen, så har filmen også med Oscar-vinner
Helen Mirren, Oscar-nominerte Keira Knightley, Oscar-nominerte Edward Norton, Oscar-vinner Kate Winslet og Naomie Harris (Miss Moneypenny fra James Bond). 
 
Stjernelaget tar det hele mindre seriøst enn Will ifølge Entertainment Weekly, og anmelderen er artigpetra når hun gir karakteren svak C.  
– Disse skuespillerne er for gode til å la dette fullstendig dumme materialet synke inn, med unntak av (Will), som ser ut til å være helt dedikert til rollen som en menneskelig sadface-emoji.
Nettstedet til
Roger Ebert byr på 1,5 stjerner og sammenligner slutten med ustødige dominobrikker som faller sammen samtidig.
– Jeg tror ikke jeg har vært vitne til en film i år som har klart å fullstendig kollapse til søppel på denne måten.
Flere tyr til terningkast 0, blant andre
Village Voice og Rolling Stone.
New York-gratisavisen skriver at noen vil tro at filmen er en mørk komedie, mens sistnevnte kaller regien og manuset til
Collateral Beauty «ugudelig rot» som blir til «et synkende skip» som går fra «absurd» til «zombiefisert», kombinert med «pretensiøst».Humor: Se traileren til Will Smiths nye film, teit dubbet med linjer fra noen av anmeldelsene:

Will er snart klar som detektiv i Netflix-science fiction-filmen Bright med svenske Noomi Rapace, regissert og produsert av David Ayer. Regissøren gjorde også Suicide Squad – som skuffet mange. David skal også gjøre «oppfølgeren» Gotham City Sirens, hvor Margot Robbie er tilbake som Harley Quinn.

Les mer