Tekashi 6ix9ine ønsker å frisettes grunnet frykt for koronavirus

23. mar 2020 kl. 19:49
coronavirus tekashi 6ix9ine covid19

COVID-69? Nei, dette er ikke koronaviruset, men Tekashi 6ix9ine, som er redd for å bli smittet (Kevin Mazur/Getty)

OPPDATERT: Dommer Paul A. Engelmayer sier at han nå ikke har myndighet til å la Tekashi 6ix9ine slippe ut tidligere, men at han har forståelse for at 69 ønsker å sone resten av straffen hjemme grunnet sin astma og COVID-19-trusselen. – Hadde retten som dømte Mr. Hernandez visst at de siste fire månedene av soningen i fengsel ville være risikabel for hans helse, ville retten ha satt disse fire månedene som hjemmesoning, skriver dommeren ifølge NBC.

Dette er saken:

6ix9ine vil ikke ende opp som Harvey Weinstein. Artistens advokat Lance Lazzaro har skrevet et brev til dommeren Paul A. Engelmayer hvor han uttrykker sterk bekymring for 23-åringens helse.

Daniel Hernandez, som Brooklyn-gutten heter, lider av astma, og advokaten og hans klient frykter at han kan bli smittet av koronaviruset og pådra seg den virale luftveisinfeksjonen COVID-19.

Lance Lazzaro skriver at 6ix9ine har hatt bronkitt og bihulebetennelse mens han har sonet.

Ifølge New York Posts Page Six hevder brevet også at rapperen nylig hadde pustevansker, som følge av sin helse.

Tekashi69 har samarbeidet grundig med myndighetene og fikk en relativt kort straff som gjør at han etter planen er ferdig å sone 31. juli. Men koronaviruset gjør altså at Daniel ønsker å reise hjem nå.

Han har sittet fengslet siden 2018 etter å ha blitt siktet for flere lovbrudd, blant annet organisert kriminalitet og væpnet ran.

I helgen ble det klart at Harvey Weinstein er en av 38 fengslede i New York som har blitt koronasmittet. Den dømte voldtektsmannen er plassert i isolat.

I Norge er det registrert 2619 tilfeller av smitte, mens 10 personer er døde av COVID-19. I New York er det registrert ca. 20 000 personer som er smittet av viruset.

Se også:

Blir vi lurt? Cardi B lufter konspirasjonsteorier om koronaviruset

Stjernespekket kinofilm går rett på video i Norge grunnet korona: 730.no anmelder

Vekker oppsikt: Vanessa Hudgens slepes for koronakommentaren