Hopp til hovedinnhold
Hellraiser 2022 Jamie Clayton Pinhead Brandon Flynn, Goran Višnjić, Drew Starkey, Adam Faison, Aoife Hinds, Selina Lo Hiam Abbass
Jamie Clayton som Pinhead i Hellraiser 2022 (Fox)

Hellraiser 2022 – reboot-teaser viser nye Pinhead

Hellraiser + Disney = sant?


OPPDATERT 20. september: Hellraiser 2022 har fått trailer. Mye er likt som originalen. Selv musikken er tilbake. Det er også Pinhead – i en ny variant som ser både vidunderlig og jævlig ut. Unge Riley (Odessa A’zion), som sliter med avhengighet, kommer i besittelse av en eldgammel puslespillboks, uvitende om at formålet er å tilkalle Cenobites; en gruppe sadistiske overnaturlige vesener fra en annen dimensjon. Blir dette bra? Me får sjå. Produksjonen er i alle fall mer påkostet en majoriteten av de 10 seneste oppfølgerne – og Jamie Clayton lover godt som Pinhead. Vi får også en liten titt på den nye Cenobite-en The Masque. Njut første trailer her. What is it you pray for?

Les den første saken nedenfor.


At horror-kultklassikeren Hellraiser får omstart via Disney klinger neppe så godt for fans av den fæle originalen fra 1987.


OPPDATERT: Disney har også skrekkfilmen som nettopp tok førsteplass på kino i Nord-Amerika: Barbarian må du se!

hellraiser 2022 hulu disney plus Odessa Azion jamie clayton

Hellraiser 2022 (Hulu/Disney)

Dette er dog en barneuvennlig Hulu-film. Selv om den utenfor USA trolig vil vises hos Disney+. Første, veldig korte teaser gir et glimt av Jamie Clayton som nye Pinhead. Hun er best kjent fra Netflix-serien Sense8 og Showtime-serien The L Word: Generation Q.

hellraiser 2022 hulu disney+ norge reboot

Doug Bradley som Pinhead fra The Cenobites i Hellraiser fra 1987 (Film Futures/Entertainment Film Distributors)

Fun fact: Reboot-filmen har vært planlagt i årevis: 730.no skrev om den i 2008

Ta en vag titt på nye Pinhead i teaseren for 2022-versjonen av Hellraiser nedenfor.

Premiere 7. oktober.

I rollen som karakteren Riley finner vi Odessa A’zion (født i 00) fra Netflix-serien Grand Army og den kommende HBO Max-dramedien Am I OK? med Dakota Johnson.

Odessa Azion Grand Army Netflix Hellraiser 2022 riley hulu disney

Odessa A’zion er klar som Riley i Hellraiser. Her som Joey Del Marco som slår et slag for #freethenipple i Grand Army (Netflix)

Filmen har også med Brandon Flynn (13 Reasons Why), Drew Starkey (Love, Simon), Goran Višnjić (ER) og Hiam Abbass (Succession). Denne gjengen har inshallah ikke sagt ja til å bli med på noe som er helt krise.

Handlingen i omstarten følger en ung kvinne som sliter med avhengighet, samtidig som hun kommer i besittelse av en eldgammel puslespillboks. Uvitende om at formålet er å tilkalle Cenobites; en gruppe sadistiske overnaturlige vesener fra en annen dimensjon.

Regissøren av nye Hellraiser er David Bruckner (V/H/S, Netflix-filmen No One Gets Out Alive).

Manus er via hans favorittduo Ben Collins og Luke Piotrowski. Sammen med David fikk de nylig fikk mye skryt for den psykologiske skrekkfilmen The Night House med Rebecca Hall.

Jamie, som er transperson, er den fjerde personen som spiller Cenobite-demonen Pinhead. Hun slo gjennom som sminkeartist og vert for VH1-showet TRANSform Me i 2010.

Dette er den 11. filmen i Hellraiser-franchisen, og det skal ikke så mye til for å toppe majoriteten av denne katalogen.

Den forrige i serien, Hellraiser: Judgment, kom i 2018 med Heather Langenkamp fra A Nightmare on Elm Street som detektiv. Den får LITT mindre hat enn flere av de andre filmene.

Originale Hellraiser er basert på kortromanen The Hellbound Heart fra 1986, skrevet av britiske Clive Barker.

Fun fact: Da Jamie Campbell Bower fra Stranger Things sesong 4 var på audition, fikk han ikke se manuset til ST: Han måtte lese fra første Hellraiser

HBO Max har lenge jobbet for å få til en TV-serieversjon av franchisen.


Apropos helvete: I den nye gyseren Prey for the Devil får endelig en nonne forsøke seg på eksorsisme: Ta en guffen titt hvis du tør

Les mer