Teaser for jordens undergang

2. apr 2009 kl. 00:00
2012 (COLUMBIA PICTURES)

Har du planer for 2012? Da burde du ha med bra regntøy, kanskje til og med en sydvest. Eller helst en gedigen båt. Iallefall hvis man skal tolke det meksikanske Maya-folkets langtidskalender, som avsluttes 21. desember 2012 klokken 11:11, på samme måte som Hollywood.

Dette er selvsagt ganske skummelt, spesielt i filmen 2012. I den første teaseren ser det ikke lyst ut for jordkloden. (Selv om noe av vannet ser litt vel CGI ut.)

Men slutten av klippet oppfordrer seerne til å søke på «2012» på Google, noe vi gjorde.

Selv om man ofte kan ta Wikipedia med en klype salt, vil noen puste lettet ut av sidens informasjon om det dramatiske årstallet. Susan Milbrath ved Museum of Natural History i Florida mener det arkeologiske fellesskapet ikke har noe kunnskap om at verden vil gå under på dette tidspunktet. Sandra Noble, administrerende direktør for samme museum, dasker Hollywood i fjeset med følgende:

– Å gjengi 21. desember 2012 som en dommedag eller at det skal skje en kosmisk forandring, er fullstendig fabrikasjon.

Teaser for 2012:

Roland Emmerich, som tidligere har latt jordkloden henge i en tynn tråd med 10,000 BC, The Day After Tomorrow og Independence Day, er nok mer interessert i å underholde og selge billetter og DVD-er enn å være snusfornuftig og saklig.

Les også: Thandie med rapperen Ludacris, i regi av Madonnas eks.

I disse dager skyter han 2012 i Canada med blant andre John Cusack, Thandie Newton og Amanda Peet.

Kinostart blir antakelig november 2009, over hele kloden.

CUSAK OG PEET I IDENTITY, NEWTON I ROCKNROLLA (COLUMBIA, SANDREW METRONOME/WARNER BROS.) Se forsidesakene til 730.no.