Hopp til hovedinnhold
Taylor Swift på rød løper før prisutdelingen (Emma McIntyre/Getty Images)

Tiårets artist: Taylor Swift trekker frem Sigrid og Scooter Braun i takketale

30 år og tiårets artist.

Denne fredagen er ekstra god for Taylor Swift.

Bursdagsbarnet har nemlig tatt imot prisen for tiårets artist under Billboards Women in Music-festaften.

I 2014 ble hun kåret til årets artist. Andre vinnere er store navn som Beyoncé (2009), Lady Gaga (2015), Madonna (2016) og Ariana Grande (2018).

2019-seieren gikk til 17 år unge Billie Eilish.

Talen til Taylor er lang, men verdt en titt, uavhengig av om du er fan eller ei.

Etter å ha rost Lana Del Rey for å inspirere så mange andre artister, og for å aldri gi seg, finner hun tid til å navngi andre kvinner som har samme «flamme» innvendig. Deriblant Lizzo, Rosalía, Tayla Parx, Halsey, Hayley Kiyoko, Normani, Dua Lipa, H.E.R., Ella Mai, Megan Thee Stallion og vår egen Sigrid Raabe.

Se video via Insta:

Taylor trekker også frem Scooter Braun (fra 09:38 i videoen nedenfor) og problemet med at privatpersoner og selskaper kjøper opp musikk «som om det var eiendom».

30-åringen hevder blant annet at ingen som bidro til oppkjøpet av hele katalogen hennes har tatt seg bryet med å snakke med «investeringen» sin – Taylor Swift.

– Ingen av dem har kontaktet meg eller teamet mitt direkte, sier hun blant annet.

Superstjernen reagerer også på at noen svarer med å si at Scooter (eller andre) «alltid har vært grei mot meg» når hun forteller om sine opplevelser med manageren til Justin Bieber og Ariana Grande.

– Det mest fantastiske var likevel å se at det var kvinnene i industrien som støttet meg og var mest høylytte om det i den vanskeligste tiden i mitt liv. Og jeg vil aldri, aldri glemme det.

Se hele den flotte takketalen her: 

Se også: Scooter Braun forteller Taylor Swift om drapstrusler

Nyeste saker fra 730.no

Les mer