Hopp til hovedinnhold

Taylor Swift er knust etter Scooter Braun-nyhet: – Jeg er trist og kvalm 💔

OPPDATERT: Justin Bieber og kona til Scooter Braun svarer Taylor Swift.

Taylor Swift holder ikke tilbake mot kjendis-manager Scooter Braun, Kanye West, Kim Kardashian og Justin Bieber i et blogginnlegg søndag kveld.

I november ble det kjent at Taylor Swift hadde signert en ny avtale med Universal Music Group og Republic Records. 29-åringen var tidligere under Big Machine Records, som distribuerer musikken via Universal.

For forbrukere har dette lite å si, men for artisten selv kan kontraktene bety alt.

Den nye avtalen skal innebære at Taylor selv står som eier av master-utgavene av sin egen musikk, mens Universal har lisens til å gi ut musikken hennes i en begrenset periode.

Søndag ble det kjent at Scooter Braun har kjøpt opp Big Machine; indie-labelen som foruten Taylor Swift kun har countryartister i katalogen.

Røverkjøp? Scooter betalte 330 millioner dollar alias nesten 3 milliarder kroner.

I blogginnlegget hevder Taylor at hun fikk høre om oppkjøpet samtidig som resten av verdenen – og hun antyder sterkt at Scooter bare gjør dette for å «eie» Taylor Swift.

Superstjernen starter med å poste et skjermbilde av Justin Biebers Instagram fra 2016.

Her FaceTime-er Justin med både Kanye og Scooter, og refererer til Taylors ferske beef med Kanye og kona Kim Kardashian i bildeteksten.

730.no har oversatt hele blogginnlegget til norsk. Bare hyggelig!

– I årevis ba jeg om en mulighet til å eie mine egne verk. I stedet fikk jeg tilbudet om å signere med Big Machine igjen og «tjene» tilbake ett album av gangen for hver gang jeg leverte inn et nytt et. Jeg takket nei fordi jeg visste at straks jeg signerte kontrakten, så ville Scott Borchetta selge labelen, og dermed også meg og min fremtid, skriver Taylor på sin Tumblr-blogg.

– Jeg måtte ta det uutholdelige valget om å legge fortiden bak meg. Musikk jeg skrev på soveromsgulvet og videoer jeg «drømte opp», og betalte for med egne penger jeg tjente på å spille på barer, så klubber, så arenaer, så stadioner.

– Noen «fun facts» om dagens nyheter: Jeg lærte om Scooter Brauns oppkjøp av mine mastere samtidig som det ble annonsert for verden. Alt jeg klarte å tenke på er den uopphørlige, manipulerende mobbingen jeg har fått via hans hender i flere år.

– Som da Kim Kardashian arrangerte en ulovlig innspilt snutt av en telefonsamtale som ble lekket, og Scooter fikk to av klientene hans sammen for å mobbe meg på nettet om det (se bilde). Eller da klienten hans Kanye West organiserte en hevnporno-musikkvideo hvor kroppen min var strippet naken. Nå har Scooter strippet meg for mitt livsverk, som jeg ikke selv fikk sjansen til å kjøpe. Essensielt så er min musikalske arv snart i hendene til en som har prøvd å ødelegge den.

Fortsetter nedenfor

– Dette er det verst tenkelige utfallet for meg. Dette er det som skjer når du signerer en avtale som femtenåring til en som bare bruker «lojalitet» som et kontraktsbegrep. Og når mannen sier «musikk har verdi», så mener han verdien skal eies av menn som ikke har hatt noen del i å skape den.

– Da jeg overlot mine mastere i Scotts hender fattet jeg fred ved tanken om at han etter hvert ville selge dem. Jeg ville aldri i mine verste mareritt forestilt meg at kjøperen ville bli Scooter. Når Scott Borchetta har hørt ordene «Scooter Braun» fra meg, var det enten da jeg gråt, eller prøvde å la være. Han visste hva han gjorde; det gjorde de begge. De kontrollerer en kvinne som ikke vil være assosiert med dem. For alltid.

– Heldigvis er jeg nå signert til en label som mener jeg skal eie alt jeg skaper. Heldigvis har jeg lagt fortiden min i hendene til Scott, ikke fremtiden. Og forhåpentligvis vil unge artister eller barn med musikalske drømmer lese dette og lære hvordan de bedre kan beskytte seg selv i forhandlinger. Du fortjener å eie kunsten du lager.

– Jeg vil alltid være stolt av mine tidligere verk. Men for et sunnere alternativ, [albumet, red.anm.] Lover er ute 23. august.

– Trist og kvalm,

💔

Taylor.

Oppdatert: 

Taylor Swift får støtte fra Halsey, som blant annet sier at Swifty inspirerte henne til å skrive sine egne tekster. Halsey etterlyser også bedre rettigheter for låtskrivere.

Scooter Braun har i skrivende stund ikke svart på anklagene. 730.no følger saken. 

Se også: Er Kylie Jenner gravid igjen?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer