Hopp til hovedinnhold
Taylor Swift er hatet og elsket. Men hun er i alle fall rik (Theo Wargo/Getty)

Taylor Swift overgår Eminem med flest solgte singler denne dekaden

Lønner seg å ha et bad reputation?

Taylor Swift er en av tidenes mest suksessrike artister, og musikken hennes har solgt flere singler enn noen annen artist dette tiåret.

Ja, mange folk kjøper åpenbart fortsatt singler.

På 10 år har hun klart å selge 75 893 000 individuelle singler digitalt, røper Forbes.

Dette tallet er kun for USA, så du kan lett legge på noen ekstra millioner. (Du kan også legge til noen milliarder streams. Det hører dog med til historien at hun i noen år ikke ønsket å ha musikken sin hos Spotify.)

T-Swift overgår de fleste.

I tillegg til mest solgte singel-downloads har hun også vunnet en rekke priser, som blant annet dekadens artist til Billboard, en rekke MTV VMA-pokaler – samt er hun verdens høyeste betalte kjendis (185 millioner dollar i lønn i 2019 🙂)

Hennes seneste album Lover solgte 679 000 eks (fysiske og digitale) den første uken (!) bare i USA (867 000 eks hvis du inkluderer streams) og ble 2019s mest solgte skive.

Rett bak Taylor Swift ligger Eminem på en solid andreplass, med 63,5 millioner solgte individuelle singler siden 2010.

Taylor har klatret til topps, men det ser ikke ut til å ha vært en dans på roser.

Fra å være en forsiktig og uskyldig countrystjerne på starten av tiåret, har Tay utviklet seg til å bli en poplegende som ikke er redd for å rope ut det hun mener. På hjemmebane har hun skapt kontrovers ved å sette motstandere av LHBT-rettigheter i negativt lys i sin musikkvideo «You Need to Calm Down». Samt ved å donere 113 000 doller til Tennessee Equality Project som jobber for likestilling av LHBT-personer i Tennessee.

Dette falt ikke i smak i Taylors ultra-konservative hjemstat Tennessee. Senest for et par uker siden ble det her vedtatt en lov som i praksis vil gjøre det lettere for offentlig ansatte å diskriminere basert på legning og religiøs tro.

I 30-åringens ferske Netflix-dokumentar Miss Americana, får vi se både oppturene og nedturene superstjernen har erfart de siste årene.

Filmen gir fansen innblikk i superstjernen hverdag. Spiseforstyrrelser, mobbing og politikk er noen av temaene popdronningen snakker ut om i dokumentaren.

TayTay forteller også om feiden med Kanye West, Kim Kardashian og Scooter Braun.

Fansen applauderer Taylor Swift for å stå opp form kvinners rettigheter og bidra til at unge bør involvere seg mer politisk:

– Jeg er så stolt av å forlenge mitt partnerskap med (UMG-sjef) Lucian Grainge og min Universal Music-familie ved å signere med Universal Music Publishing Group, og for å få muligheten til å jobbe med Jody Gerson, den første kvinnen til å lede et såpass stort musikkselskap, skriver godjenta.

– Det er en ære å få jobbe med et så fantastisk team, spesielt når det kommer til å gjøre min favoritt ting i verden: låtskriving, avslutter singer-songwriter-en.

Tay har kanskje til tider hatt et dårlig rykte, men hun har i hvert fall tjent seg stinnrik 😉 Ifølge Forbes er hun nå god for 360 millioner kroner (3,2 milliarder kroner). Hun er dog et stykke nedenfor verdens rikeste musiker: Via sine Fenty-selskaper sitter Rihanna på 600 millioner dollar (5,4 milliarder kroner).

Les også:

Faren til Taylor Swift fryktet for livet hennes

Se Rihanna bli sur på fansen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer