Hopp til hovedinnhold

Taylor Swift: – Bli sammen igjen? ALDRI i helvete!

«GET BACK TOGETHER? ARE YOU HAVIN’ A LAUGH?» (BIG MACHINE)

Vet du hva som er gøy? Å få servert historier om hvordan go’låter blir til. Vi synes hvertfall det er stas å få dele fun facts med våre lesere, som vi plukker opp når vi snoker rundt i pampete musikkstudioganger omkring i den vide verden.
 
Bakhistorien først – for dem av dere som kun hører på Maybach Music:
 
Den Texas-baserte country-/popartisten Taylor Swift er for en ekte amerikansk nasjonalskatt å regne: I 2009 ble hun den yngste artisten noensinne som har skrevet og framført en #1-singel på mektige Billboards countryliste, hun har solgt over 50 millioner singler på verdensbasis, solgte ut gigantiske Madison Square Garden i New York på 10 sekunder, har datet alle kjekkasene, dumpet alle kjekkasene, og kun 22 år gammel har hun allerede en karriere bak seg som hennes dobbelt så gamle kollegaer aldri har hatt maken til.

 
Veslas ferske singel, Max Martin-produserte «We Are Never Ever Getting Back Together», er første låt ut fra hennes fjerde album Red som etter planen skal droppe 22. oktober. Sangen ble til under en av Taylors låtskriversessions med svenske Max tidligere i år. Jamfør 730s fintjunete og nysgjerrige ører skal lillemor og storefar ha stått fast i den kreative prosessen, og sporet av i skrivinga mens Taylor la ut om et av sine utallige tidligere forhold.
Ringreven Max har alltid en opptaker som står og går på sine sessions (i tilfelle noen eller noe brått skulle by på noe skikkelig gull), og da country-Guri endte sin tirade om eks’en med å konstatere «We are never EVER getting back together!» skrek Max’ern ut: «Wait! Pullup! Snella!» (aktig).
 
Den 41 år gamle hitmaskinen fra Stockholm visste at denne setninga var hooket sitt(.cum), og jaggu: Etter at den ble sluppet 13. august har den allerede blitt den raskest selgende digitale singelen i historien, og ikke minst: Taylors første låt som har klatret helt til topps på den offisielle amerikanske singellisten
Billboard Hot100, som kombinerer platesalg og radiospilling.
 
Fun fact #2: Snakkedelen på bridgen i låta (se/hør under) er det faktiske opptaket fra Max’ diktafon, hvor mor lirer av seg hooklinjene for første gang ($$$).
 
Se den rykende ferske, Declan Whitebloom-regisserte videoen til «We Are Never Ever Getting Back Together» her:


Se også: Norsk superjente-alarm: Hør stjerneskuddet Sanna tolke Frida Amundsen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer