Hopp til hovedinnhold
Grattis til Tarantino (Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Greta Gerwigs hyllest rørte Quentin Tarantino til tårer

Ingenting rører mer enn ros.

Quentin Tarantino er kjent for sine voldsomme, blodige filmer.

Gjennom en lang karriere har manusforfatteren og regissøren gjort seg kjent som kongen av vold. Selv om hans siste spillefilm var langt mer rolig og nostalgisk, så er han nok ikke den første man tenker på som myk og følsom.

Greta Gerwig viste oss en ny side av Quentin da hun hyllet filmskaperen i en talen under Palm Springs Film Awards.

– Quentin Tarantino lager filmer som om film kunne redde verden… Filmer kan drepe Hitler, frigjøre slaver og gi Sharon Tate en til sommer, erklærte Greta før hun presenterte han med prisen for årets regissør.

Little Women-regissøren referrer her til de historiske twistene i noen av Tarantinos senere verker. Henholdsvis: Inglourious BasterdsDjango Unchained og Once Upon A Time… In Hollywood.

I talen trekker Gerwig også frem sin egen kjærlighet for Tarantinos skaperverk. Hun påpeker hvordan hennes adapsjon av den litterære klassikeren Little Women delvis ble inspirert av hans forteller-stil.

Hyllesten gikk ikke ubemerket hen hos regissøren, som var synlig rørt da han tok imot prisen.

– Hun snakket bokstavelig talt om meg på den måten som jeg kun i mine villeste, mest selv-sentrerte drømmer kunne innbilt meg, tusen takk, sa 56-åringen.

Se hele Gretas tale her:

Andre som ble æret under utdelingen var blant annet Laura Dern og Adam Driver (begge for Noah Baumbachs Marriage Story), Joaquin Phoenix (for Joker) og Jennifer Lopez (for Hustlers).

Palm Springs Film Awards er en av utdelingen som leder opp mot Oscar-prisen, og er dermed en god pekepinn på hvilke filmer som kan nå helt opp.

Vi har listet de utgivelsen vi mener fortjener en (eller flere) nominasjoner her.

Golden Globe utdelingen er i kveld og du kan lese mer om de nominerte her.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer