Hopp til hovedinnhold
doja cat 90s rave music new album
Doja Cat hinter om tysk 90-talls-rave på neste album (Instagram/dojacat)

Tysk 90-talls-rave på Doja Cat?

Tysk 90-talls-rave lol.


OPPDATERT 20. september: Doja Troll? Først rap. Så rave. Nå skal albumet bli R&B. Hun sier nå at rave-sitatene er tull 🫠 Det hun tidligere har sagt om rap gjelder heller ikke. ANGIVELIG.

https://twitter.com/DojaCat/status/1572377513355251717


Amala Ratna Zandile Dlamini (født i 95) alias Doja Cat startet å lage musikk med GarageBand og laste opp på SoundCloud som tenåring. Fulgt av debut-EP-en Purrr! i 2014. Spol frem til 2022 og hun har vunnet Grammy og tatt førsteplassen på Billboard Hot 100. Mens Los Angeles-artistens seneste album, Planet Her fra 2021, tok 2. plass i USA og Norge.

Nå som Doja Cat er en av klodens største popstjerner, kjenner hun trolig ekstra på presset mens hun lager sin neste plate.

– Vi har så mange idéer, og nå er utfordringen å gjøre disse idéene konsistente, sier Doja Cat til Matthew M. Williams fra Givenchy via CR Fashionbook.

Den sør-afrikansk-amerikanske 26-åringen er sparsommelig med informasjonen. Men hun disker opp med hint. I kjølvannet av de house-inspirerte albumene til blant andre Drake og Beyoncé, går Doja også mot elektronisk dansemusikk. House blir det dog ei.

Doja Cat hinter om tysk 90-talls-rave på neste album (Instagram/dojacat)

(Instagram/dojacat)

– Jeg kan egentlig ikke fortelle så mye, vet bare at det er mye som skjer. Jeg er veldig glad i den tyske 90-talls-rave-viben akkurat nå, og det er veldig gøy.

– Nå er dette er en slags trend, jeg vet… Men jeg elsket det da jeg var yngre, fortsetter hun.

Doja Cat hinter om tysk 90-talls-rave på neste album (Instagram/dojacat)

(Instagram/dojacat)

– Da kunne jeg selvfølgelig ikke barbere hodet og ha på pels-BH-er og ha navle-piercing…  [Men] nå kan jeg uttrykke dette, og på en måte omfavner jeg dette. [Tysk 90-talls-rave] er et hint om albumet. Rave-kultur, ikke house, understreker Doja.

Rave-rap?

Doja Cat tysk-90 talls-rave german 90s rave album cr fashionbook norge

(Instagram/dojacat)

I julinummeret av ELLE sier Doja Cat at hun vil synge mindre på det kommende fjerde albumet og heller rappe.

– Fuck, jeg skulle ønske jeg kunne fortelle folk. Det er noen veldig kule saker som jeg har fått tilsendt fra venner som lager beats. Jeg forteller dem hva jeg liker og de vet hva jeg vil ha og jeg gleder meg veldig, sier hun og beskriver musikken som «hovedsaklig rap».

techno Doja Cat tysk 90 talls rave german 90s rave album cr fashionbook

Ferske selvportretter fra rave/techno-entusiasten Doja Cat (Instagram/dojacat)

– Jeg har rappet helt siden starten […] Det er greit hvis folk mener at jeg ikke kan rappe. Den eneste personen som burde vurdere hip-hop er en O.G. eller en som er respektert innen hip-hop.

– Det eksploderer av fantastiske kvinnelige rappere der ute akkurat nå. Det er så kult å se, spesielt fordi vi ikke hadde det da vi var yngre, sier hun til ELLE.

Doja Cats fjerde album har ennå ikke fått tittel eller utgivelsesdato.


– Play with my pussy, don’t play with my emotions 🐱 I snutten nedenfor fra april i år er 730.no på Doja Cat-konserten på Coachella, hvor hun laget et purr-fekt show.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Sveip for nyklassisk throwback nedenfor 🐮🥛

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

I 2021 var det trolig tøft i kulissene for Doja Cat. Les mer: – Jeg føler meg presset til å gjøre dritt jeg ikke vil gjøre 


Det samme året kjøpte Amala sitt første hus. Valget falt på en eldre bolig i Beverly Hills, som hun kjøpte for 2,2 millioner dollar, som i dag tilsvarer 22 millioner kroner. Doja har trolig en større kåk på gang. Allerede nå selger hun huset, og ber om 3 millioner kroner mer enn det hun betalte i 2021: Se bilder

Les mer