Hopp til hovedinnhold
HERR CRACK (TERROR SQUAD/IMPERIAL/EMI)

Tar det tilbake til 60-tallet

I løpet av de seneste årene har Fat Joe aka Joey Crack aka Break Ya Back blitt en norgesvenn (tre besøk), men Bronx-tjukkasen har gitt ut skiver like lenge som sertifiserte veteraner som Jay-Z og NaS.

Han er ikke like sofistikert, og har ikke de samme populærkulturelle preferansene (er ikke kompis med Coldplay, samler ikke på kunst) og er ikke så opptatt av politikk, men han er i det minste relativt relevant. Spesielt for å være en indieartist fra BX.

Når 39-åringen nå slipper sitt 9. album Jealous Ones Still Envy 2 (J.O.S.E. 2), angivelig i neste måned, indikerer tittelen kanskje at han igjen håper å matche sin mest populære plate så langt, 2001s Jealous Ones Still Envy (J.O.S.E.), som fikk oppsving av hitsingelen «What’s Luv», hans eneste låt på VG-lista.

Gatesingler er lette å lage, radiohits er verre. Mens han går for klinelåten «Aloha» som oppfølgeren til den stort sett ignorerte «One» med Akon, tar Joe det til sin gamle bydelsgater via «Hey Joe», som Jimi Hendrix gjorde kjent i 1966. Hip-hop-bruken skal ikke ha vært enkel å få klarert.

Se også: Fat Joe feat. norske Sichelle

«Aloha»:


Videoen til «Hey Joe», regissert av Gabriel Hart, hadde premiere på torsdag:

Se også: Fat Joe med sosseskjorte i Norge

Bonus: Joey har klart kunststykket å lage en radiohit ut av en hard gatesingel: (Free Remy Ma!)


Nyeste saker fra 730.no

Les mer