Hopp til hovedinnhold
Noah Schnapp forteller om a komme ut som homofil Stranger Thing Will Byers og Millie Bobby Brown
Millie Bobby Brown og Noah Schnapp (Instagram/noahschnapp)

Noah Schnapp åpner opp om å komme ut som homofil

Og deler kjut historie om da han delte det med kollega og bestie Milly Bobby Brown 🥹

Da Noah Schnapp (født i 04) startet 2023 med å komme ut som homofil, ble han møtt med en overflod av kjærlighet og støtte fra både nære og fjerne.

Nå åpner skuespilleren opp om avgjørelsen, og forteller hvorfor han tror legningen til Stranger Things-karakteren Will Byers var essensiell for hvorfor han til slutt turte å dele det offentlig.

I videoen Noah Scnhapp delte på TikTok står det at han har vært i skapet i 18 år.

Men da han fortalte det til venner og familie sa alle at de allerede visste det.

«Jeg er vel mer lik Will enn jeg trodde», står det skrevet i caption.

https://www.tiktok.com/@noahschnapp/video/7185289110133820715

Til Variety forteller skuespilleren at han først ikke turte å se på mobilen sin for å sjekke responsen.

– Når jeg til slutt åpnet telefonen mot slutten av bilturen så hadde jeg fått tusen meldinger med hjerter, gratulasjoner og regnbueflagg. Jeg gråt. Jeg tenkte: Jeg klarte det, jeg er ferdig, jeg trenger ikke å bekymre meg, forteller 18-åringen.

Videre forklarer Noah at han begynte å vurdere å fortelle venner og familie – og omsider hele verden – da han i sommeren 2022 bekreftet Stranger Things-karakterens legning.

– Så fort jeg fullstendig omfavnet at Will er homofil, gikk det bare i rekordfart at jeg aksepterte det for meg selv. Jeg ville vært på et helt annet sted hvis jeg ikke hadde fått spille Will […] Hvis jeg ikke hadde spilt den karakteren hadde jeg antagelig fortsatt vært i skapet, mener skuespilleren.

Ifølge skaperne av Netflix-serien alias The Duffer Brothers, har de siden sesong 1 hatt intensjon om at Will Byers skulle være en kar som strevde med sin seksuelle identitet.

De visste riktignok ikke at skuespilleren som portretterte karakteren gjorde det samme.

Will Byers Stranger Things Netflix Duffer Brothers
Netflix)

Se også: Noah Schnapp får kjeft for å leke Kirsten Giftekniv med Doja Cat og Stranger Things-kollega

Fansen derimot, var raske med å spekulere i Wills legning. Skillet mellom skuespiller og karakter ble også fort visket vekk hos flere.

Noah Schnapp forteller at fansens spekulasjonen definitivt gjorde at han holdt det lengre for seg selv.

– Jeg tror det fikk meg til å holde det dypere nede. Det ble liksom forsøkt lirket og lurt ut av meg på en veldig offentlig måte.

La oss slutte med slikt?

Da karakterens legning omsider ble bekreftet, forteller likevel skuespilleren at reaksjonene gjorde det lettere for han selv å komme ut.

– Jeg så alle disse kommentarene på Instagram og TikTok. Det var ikke noe negativt om at han er homofil. Jeg tenkte; hvis han har all denne støtten, hvorfor trenger jeg å bekymre meg?

Stranger Things season 5 - Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Millie Bobby Brown, Sadie Sink, Finn Wolfhard og Noah Schnapp på premieren til Stranger Things sesong 3 i 2019 (Amy Sussman/Getty)
Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Millie Bobby Brown, Sadie Sink, Finn Wolfhard og Noah Schnapp (Amy Sussman/Getty)

Etter å kun ha mottatt kjærlighet og støtte fra familien, forteller Noah at han også lagde en liste over alle han ville si det til før han ville dele det med verden.

Listen til Noah Schnapp inkluderte naturligvis Stranger Things-kollega og bestie Millie Bobby Brown.

– Jeg prøvde å si det til henne ansikt til ansikt. Det var for vanskelig. Så jeg FaceTimet henne en dag mens jeg var på en Party City. Jeg bare sa; Millie, jeg er homofil. Da sa hun bare; Å, Schnapper! Du sa det endelig til meg!

Se også: Millie Bobby Brown blir snart Millie Bobby Brown-Bongiovi 💍

(Instagram/milliebobbybrown)

Videre deler 18-åringen at det hele har ført til at han nå gleder seg enda mer til å spille inn seriens femte og siste sesong.

– Jeg tror måten jeg spiller på i sesong 5 helt ærlig kommer til å være litt annerledes. Jeg kommer til å være fullstendig klar over hvem jeg er. Å vite det om meg selv og ha muligheten til å investere i karakteren min, jeg gleder meg helt ærlig bare veldig mye, sier Noah.

Dessverre blir det nok en stund til vi får se både Will, Eleven og resten av Hawkins-gjengen å skjermen.

Produksjonen til den siste sesongen har mer eller mindre stoppet opp siden manusforfatter-streiken startet i mai.

Det anslås nå at den siste sesongen ikke blir å se på Netflix før våren/sommeren 2025.

Se også: Stranger Things-stjerne deler ubehagelig opplevelse med produsent

Les mer