Hopp til hovedinnhold
(CHRISTIAN HOVDA HUSAN/HES)

Syretripp fra Mo i Rana

(CHRISTIAN HOVDA HUSAN/HES)

Ah, det er så deilig med norske band og artister som bruker musikkvideo-formatet til å skape noe nytt. Sist sett i skogen med Team Me, som først ble motarbeidet, før de slapp en feberdrøm-versjon av tittelsporet. Se den nydelige videoen her

Indierockerne i Støv fra Mo i Rana slipper i dag sin psykedeliske snutt til «Rives», som er det særeste vi har sett på lenge. Bandet forteller enkelt og greit at de ville skape «LSD uten LSD», inspirert av den chilenske filmskaperen Alejandro Jodorowsky. Vi tok derfor en kort prat med Støv-vokalist Robin Skog.


Robin, hva er deres forhold til psykedeliske stoffer? 

– Gitarist Clausen tar jo sprøyter og tunge doser insulin daglig som følge av diabetes (type 1, 2, eller 3, husker ikke helt), noe som selvfølgelig påvirker vår hverdag også. Konstante pauser for at han skal drikke Cola og spise Troika under øving går utover moralen. Mulig noe ble lost in translation, for vi ønska jo egentlig «LCD uten LCD»
Hva er det beste som kan skje Støv i 2015? 
– Vi snakker jo ofte om at vi drømmer om en aldri så liten samarbeidsavtale med Deli de Luca, for vi bruker store deler av vår privatøkonomi på ekte italiensk calzone der. Ellers enn det ville det vært en drøm å få gjøre noen festivaler i sommer, for aller mest er vi bare sugne på å spille konserter og rocke til hoftene kapitulerer. 
Fortsetter under 

Har dere et budskap til 730s lesere? 
– Lær dere å lage en fløyte med en gulrot, først da får livet mening.  

Da vet vi det.

Musikkvideoen er regissert av den kanadiske duoen Joel Burford og Cole Kushner, som forteller dette: 

– Målet vårt med denne videoen var først og fremst å skape noe som ville få publikum til å tenke «hva i helvete var det jeg akkurat så?» og «jeg må se den igjen». Naturlig nok gikk vi derfor for smeltende ansikter, psykedeliske farger, men samtidig også en video som kan tolkes som noe annet enn bare crazy CGI-grafikk.

Klar for norsk-canadisk syretripp? Se videoen nå: 

«Rives» er hentet fra Støvs selvtitulerte debutalbum som slippes 10. april. 

Enda særere, og veldig #NSFW: Norske KUUK driver hor (VIDEO) 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer