Hopp til hovedinnhold
Synne Vo er en selverklært nostalgiker (Warner Music Norge)

Synne Vo fortjener en plass i spillelisten din ♡

Synne Vo kom tilsynelatende ut av intet med et brak da hun slapp lekre «Ikkje tenk på meg» i 2020.

Siden den gang har stjerneskuddet signert med Warner Music, gitt ut låt på engelsk (for en film!) og så fulgt opp med en vakker ballade.

«Ett minutt» fikk hedersplassen på 730.no sin ukentlige oversikt over landets beste nye låter tidligere denne måneden.

Men hva handler den Chris Holsten-produserte sangen om, og hva drømmer 22-åringen fra Lesja i Gudbrandsdalen om å få til i tiden fremover?

Vi tok en prat med godsnuten om alt dette – og mye mer ♡

Les intervjuet nedenfor!

Musikkvideoen til «Ett minutt» er flott – se Synne Vo i aksjon her:

Hey Synne! Hvordan har du det?

– Heisann!! Eg har det heilt greit, typ 4/6!! Det er liksom litt vanskeleg å kome seg ut av senga av morgonen fordi det er så kaldt og mørkt, meeeen det går fort til vår!! Trøystar meg med mykje kaffe og store joggedressar hehe. 

«Ett minutt» er nydelig <3 Du skrev den med Chris Holsten og Kristian Vik? Hvordan var prosessen? 

– Tusen takk hihi <3 Då eg gjekk på Limpi i fjor vår, skreiv eg ei kjapp skisse, som eg og med-student Kristian spela inn og produserte, også blei demoen liggande i ei dropboxmappe. Då eg signerte med Warner, plukka Leni på Warner opp demoen og syntes vi burde jobbe vidare på den. Så blei akapellaen sendt til Chris, som lagde eit nydeleg pianoarrangement, før eg og han gjekk i studio og skreiv den litt om og ferdigstilte den!

Godgutten Chris Holsten (Warner Music)

Hva handler «Ett minutt» om?

– Den handlar om den aller siste gongen ein er med nokon, før det er over for godt! Du veit den siste kvelden, når ein kanskje ser tilbake på det som har vore, klemmer og kosar litt – før det liksom er alvor? Eg fekk ideen til låta då eg snakka med ei venninne som på den tida gjekk gjennom eit kjipt brudd, og ho fortalde meg om denne siste kvelden dei hadde hatt saman. 

Hvis du kunne gjort hva du ville i hele verden i ett minutt… Hva ville det vært? 

– Åhh! Vere på Ben&Jerrys-fabrikken og smake på alt eg rekk å smake på hehe!

Du gikk på musikkskolen LIMPI i Lillehammer, hva betydde det året for deg? 

– Året på LIMPI var det mest intense, søvnlause og innhaldsrike året eg har hatt så langt! Eg fekk venar for livet, gode kontaktar i musikkbransjen, unike moglegheiter og veldig mykje motivasjon til å satse på musikk. Også blei eg jo skikkeleg drilla i låtskriving, men når det er sagt så gjorde eg det mest på engelsk for andre artistar der. Men ja, det har betydd mykje for meg som låtskrivar!

Synne Vo med kanadiske Kiesza («Hideaway») på LIMPI i 2020 (Robin Bøe)

Hvordan har artistlivet vært så langt? Hva har vært mest stas?

– Det har vore veldig fint og roleg! Eg har for det meste vore i studio, og fått jobba med så mange fine og flinke folk!  Det er sikkert klisjé å seie, men det er verkeleg mest stas med alle meldingane eg har fått i innboksen av folk som relaterer til musikken!! Det er jo målet!! Også var det sjølvsagt veldig stas å bli anmeldt av VG, og få terningkast 5 😉

I fjor spurte 730.no om Norges neste popstjerne kommer fra Gudbrandsdalen. Hvordan stiller du deg til den tittelen? 

– Hehe, eg håpar jo det da! 😉 Det er jo mange dødskule up-and coming artistar no, så eg trur isåfall det er fleire eg må dele den tittelen med 😉

Hvem hører du mest på om dagen? 

– Faktisk har det vore så mykje musikkmekking i det siste, at når eg ikkje høyrer på låtene vi har laga i studio, prøver eg å ta ei pause fra lyd! Det er faktisk nyttårsforsettet mitt; å gje litt meir plass til mine eigne tankar, og litt mindre plass til podcastar, Netflix og musikk. Det har liksom blitt litt for komfortabelt å alltid la seg underhalde av ting utanifrå. 

Er det noen norske artister du kunne tenke deg å samarbeide med? 

– Eg har ei notatbok der eg skriv det alle draumane mine, og i den står det blant anna «feature på ei Sondre Justad-låt». Det er jo lov til å håpe 😉

Kanskje vinner Sondre Justad Spellemann sammen med Synne Vo en dag? Her avbildet på prisutdelingen i 2018 (Alvin Santos for 730.no)

Du har allerede vist stor musikalsk bredde. Hvordan lyder fremtidens Synne Vo?

– Haha, det stemmer! I framtida heng låtene litt meir saman, både tekst- og soundmessig og handlar mykje om nostalgi og det å bli vaksen. Eg synes nostalgi er den finaste og tristaste kjensla <3

Hva driver du med når du ikke lager musikk? 

Eg heng med vennane mine (så godt det lar seg gjere), tek ein joggetur i ny og ne, ringer mamma og pappa på facetime, sussar litt på kjæresten og et altfor mykje is!!

Hva er planen eller drømmen for 2021?

– Eg skal gje ut meir musikk, og håpar at den treff folk midt i hjartet! <3 Draumen er jo at samfunnet skal opne igjen, slik at ein kan byrje å spele konsertar osv. Eg skal blant anna spele litt support for Chris Holsten denne våren, og krysser fingrane for at det skjer!!

«Ett minutt» fortjener en plass i spillelisten din – hør sangen via Spotify nedenfor!

Se også: Kommer Norges neste popstjerne fra Gudbrandsdalen?

Les mer

Nyeste saker fra 730.no